Tegyünk a szépségünkért, fogyasszunk kollagént!

szponzorált tartalom (x) • 2023. november 24., péntek •
Mindannyiunk számára fontos, hogy sokáig megőrizzük a szépségünket és a vonzó megjelenésünket, de ezért bizony nekünk is tennünk kell! És itt most nem a különböző arckrémek és kozmetikumok használatára gondolunk.
Tegyünk a szépségünkért, fogyasszunk kollagént!

Kétségkívül számít, hogy kívülről hogyan ápoljuk a bőrünket, és mit teszünk meg azért, hogy sokáig sima, puha és ránctalan maradjon. Ugyanakkor arra is nagy figyelmet kell szentelnünk, hogy belülről milyen támogatást adunk ehhez.

Rengeteget tehetünk például azzal, ha rendszeresen jó minőségű kollagént fogyasztunk, erről bővebben a Sunpure Magyarország blogjában olvashatunk. Mi most a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze, amikkel mindenképp érdemes tisztában lennünk.

Hogyan járul hozzá a kollagén a szépségünkhöz?

A kollagénről mindenekelőtt azt kell tudni, hogy az egyik legfontosabb fehérje, ami az egész testünkben megtalálható, beleértve a bőrünket is. Egészen pontosan a bőr kötőszövetében van, ahol egy erős “hálót” alkotva hozzájárul annak feszességéért és rugalmasságáért.

Az idő múlásával a kollagéntermelés csökkenni kezd

Ahogy egyre több születésnapot tudhatunk a hátunk mögött, a bőrünk kollagéntermelése szép lassan csökkenni kezd. Ennek pedig elkerülhetetlen következménye a nemkívánatos ráncok és szarkalábak megjelenése, később pedig a bőr megereszkedésével is számolnunk kell.

Tegyünk a kollagén pótlásáért!

A kollagén termelődésének csökkenését nem tudjuk megállítani, de a hiányt kívülről képesek vagyunk pótolni. Érdemes olyan ételeket fogyasztani - például állati bőrt, csontot, porcot stb. - amiknek magas a kollagéntartalma. Ilyen a kocsonya vagy a csontleves, de ha ez a megoldás nem szimpatikus, akkor ezt a kulcsfontosságú fehérjét étrend-kiegészítők formájában is bevihetjük a szervezetünkbe.

Szerencsére ma már meglehetősen széles választék áll rendelkezésünkre, így találhatunk magas tisztaságú kollagéneket is, amik nem tartalmaznak tartósítószert, mesterséges színezéket és hozzáadott cukrot.

Abban a tekintetben is van választási lehetőségünk, hogy mi szolgáltat alapanyagot a termék előállításához. A hagyományosnak tekinthető marhakollagének mellett már léteznek olyanok is, amiket halból készítenek.

Fogyasszunk jó minőségű kollagént!

Ne legyenek illúzióink, az öregedés egy természetes jelenség, amit nem kerülhetünk el és nem is akadályozhatunk meg. Azért viszont sokat tehetünk, hogy az idő múlásának jelei minél később jelenjenek meg.

Azok késleltetésére az egyik leghatékonyabb módszer a kollagén rendszeres fogyasztása, különösen attól az életkortól kezdve, amikor a testünk természetes kollagéntermelése csökkenni kezd.

Csak arra kell figyelnünk, hogy kizárólag magas minőségű termékek mellett döntsünk, a kívánt hatást ugyanis csak azok tudják biztosítani számunkra. Ezeket megtaláljuk a Sunpure Magyarország kínálatában.
 

közösség

további frisss

lap tetejére