Társkeresőn ismerkedtek, majd közel 10 millió forintot csalt ki egy szombathelyi nőtől a rovott múltú férfi

• 2023. augusztus 25., péntek •
A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2021 szeptemberében egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a szombathelyi sértettel, akinek a 2021 októberében történt találkozásuk során valótlanul azt állította, hogy önkormányzati dolgozó Budapesten, és tud segíteni neki, hogy törvényes úton önkormányzati bérlakást vásároljon. A sértett a megtévesztés hatására az ingatlan megvásárlására 2021. októbere és 2022. májusa között hat alkalommal összesen 9.300.000 Ft-ot adott, illetve utalt át a vádlottnak.
Társkeresőn ismerkedtek, majd közel 10 millió forintot csalt ki egy szombathelyi nőtől a rovott múltú férfi

Az elkövető nem dolgozott budapesti önkormányzatnál, nem állt szándékában, hogy a sértett önkormányzati bérlakás vásárlását segítse, arra reális lehetősége sem volt, csupán a megtévesztett nő pénzét akarta csalárdul megszerezni.

A vádlott a bűncselekménnyel okozott kárból a nyomozás során 6.600.000 Ft-ot megtérített.

 A Szombathelyi Járási Ügyészség az elkövetővel szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, továbbá közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozta.

Forrás: vaol.hu
Fotó: Vémi Zoltán

közösség

további frisss

lap tetejére