Táncsport: Magyar Bajnokok a LORIGO TSE színeiben

• 2024. március 28., csütörtök •
A hétvégén két napon keresztül az év legnagyobb hazai versenyét, a Magyar Bajnokságot rendezte meg a Magyar Táncsport Szakszövetség Budapesten a Ludovika Sportcsarnokban. Minden korosztály gyerektől a Seniorokig a Magyar Bajnoki címért versengett, ahol a LORIGO TSE versenyzői 3 aranyérmet hoztak el.
Táncsport: Magyar Bajnokok a LORIGO TSE színeiben

A Magyar Bajnokságok mellett klubközi versenyek is zajlottak, valamint mindkét napon WDSF nemzetközi versenyt is rendezett a szövetség az Ifjúsági korosztálynak standard és latin táncokban. 

A LORIGO TSE színeiben versenyző Lepsényi Gábor-Faludi Olívia Jun.II korosztályban mindkét táncnemben standard és latin táncokban is Magyar Bajnokok lettek.

A harmadik Magyar bajnoki aranyérmet Alexandru Vatafu-Faludi Eliza hozta el, Ijfúsági standard kategóriában.
Igy ez két páros képviselheti Magyarországot júliusban, a  kínai Vuxi-ban megrendezésre kerülő standard ill.latin világbajnokságon.

Magyar Bajnoki döntőt táncolt még Junior I. korosztályban latin táncokban Takács Benedek-Nagy Jázmin, ahol az előkelő  4. helyet szerezték meg.

Klubközi versenyen lány szólóban is több döntős eredmény született:
Rózsai Barbara: Gyerek korosztályban 1. hely, Junior I. korosztályban 2. hely, 
Déri Alíz: Junior I. korosztályban 4. helyet szerzett.  Németh Olívia 6. helyen végzett a döntőben Gyerek latin kategóriában.

A nemzetközi WDSF versenyen Ifjúgási Standard kategóriában két LORIGO-s pár indult, ahol 27 párosból a középdöntőbe jutott és 12. helyen végzett Faludi Bálint-Rózsai Vivien, a verseny győztese pedig Alexandru Vatafu-Faludi Eliza páros lett.

A Magyar Táncsport Szakszövetség minden évben a Magyar Bajnokságon ünnepélyes keretek között hirdeti ki az előző év Bajnoki sorozatának eredményét. Itt az egyesületeket a 2023 évben elért eredményeik alapján rangsorolták, ahol a LORIGO TSE. immár harmadszor a második helyet  szerezte meg közel 100 regisztrált klubból.

További szép eredmény, hogy Kovács Emma 11 indulóból az előkelő 4. helyet szerezte meg élete első versenyén.

Edzők: Elekes Helga, Nagy Júlia, Balogh-Laskovics Petra, Gombkötő Balázs, Faludiné Lovas Henriette

közösség

további frisss

lap tetejére