Szükségállapotot hirdettek a Seychelle-szigeteken

index.hu • 2023. december 07., csütörtök •
Szükségállapotot rendelt el csütörtökön Wavel Ramkalawan, a Seychelle-szigetek elnöke az egész Mahé-szigetet megrázó robbanás és a heves esőzések okozta áradások miatt.
Szükségállapotot hirdettek a Seychelle-szigeteken

A Wavel Ramkalawan hivatala által kiadott közlemény arról számolt be, hogy a Mahé-szigeten, a CCCL robbanóanyag-raktárban történt detonáció súlyos károkat okozott a Providence ipari területen és környezetében. Emellett a heves esőzések okozta áradások is nagy pusztítást okoztak – adta hírül az MTI.

Mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon. Az iskolák zárva maradnak, csupán az alapvető szolgáltatásokat végző dolgozók szabad mozgását engedélyezik.

AZ ÁRADÁSOKNAK MÁR HÁROM HALÁLOS ÁLDOZATUK VAN A RÉGIÓBAN.

A szükségállapotot hirdető elnök egyperces néma megemlékezésre szólította fel az embereket.

A helyi televízió által bemutatott felvételeken mély sárral borított, törmelékkel és kidőlt fákkal teli utcákat lehetett látni. A kormány az X-en azt közölte a turistákkal, hogy a nemzetközi repülőtér és a szigetek közötti kompjáratok továbbra is működnek.

Az Indiai-óceán térségében fekvő, mindössze százezer lakosú, 115 szigetből álló Seychelle-szigetek a turisták kedvelt célpontja.

közösség

további frisss

lap tetejére