Szombaton kánikula, vasárnaptól lehűlés

idokep.hu - Fotó: leanyfalu.eu • 2016. június 25., szombat •
Ma 33 és 37 fok között alakul a levegő csúcshőmérséklete, aztán holnap a napos időt gomolyfelhők zavarják meg, melyekből frissítő záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Vasárnap már nem kúszik 30 fok fölé a hőmérő higanyszála Szombathely térségében.
Szombaton kánikula, vasárnaptól lehűlés

Ma tehát még kánikulára készülhetünk országszerte, hőségriasztás van érvényben, mert a csúcshőmérséklet 33 és 37 fok között alakul, aztán többfelé megélénkül, megerősödik a délkeleti szél. A hajnal is enyhe lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul. Melegfronti tünetek jelenkezhetnek. Érdemes minél több időt vízparton tölteni és gyakorta folyadékot fogyasztani. 


Vasárnapra északnyugat felől hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, illetve elsősorban a Dunántúlon feltámadó északnyugati szelet. A Dunántúl nagyobb részén 30 fok alatt maradhatnak a maximumok, máshol viszont még mérhetünk 32-34 fokot. 

Hétfőn mindenütt véget ér a hőség, a szeles időben többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, kevesebb csapadék nyugaton, északnyugaton várható. A hevesebb viharokat jégeső, felhőszakadás kísérheti. A hőmérséklet 22-28 fok között alakul. Kedden kezdetben még keleten, északkeleten lehet csapadék, majd ott is szárazabbra fordul az idő, máshol pedig már a napsütésé lehet a főszerep, szerdán pedig országszerte napos, csapadékmentes idő várható. A szél fokozatosan veszít erejéből, és fokozódik a nappali felmelegedés.

közösség

további frisss

lap tetejére