Szombathelyiek beszámolója: Botrányos szervezés az ausztriai kick-box világkupán

• 2023. március 21., kedd •
Kaotikus szervezés, csúszás, várakozás - és pech is kijutott az Agrobio kick-box versenyzőinek a hétvégén, mégis bizakodóak a jövőt illetően.
Szombathelyiek beszámolója: Botrányos szervezés az ausztriai kick-box világkupán

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box és Box Club két versenyzővel nevezett a múlt hétvégi ausztriai kick-box versenyre. Az Innsbruckban zajlott Austrian Classic Kick-box Világkupa nemzetközi kick-box versenyen 236 csapat 1337 versenyzője indult, a sportolók összesen 2214 nevezést adtak le - tájékoztatott a szombathelyi klub edzője.

Mint írták: egyesületük Bedi Miklóst és Holczmüller Bencét nevezte a versenyre, felkészítő edzőik Mayer Gábor és Wappel Tibor voltak.

Bedi Miklós sajnos a verseny előtti napon lebetegedett, így a versenyre nem tudott elutazni és elindulni a versenyen. Felkészülten és sikerre éhesen indult neki a következő versenynek, de az egészségi állapota a szereplést nem tette lehetővé.

Holczmüller Bence két kategóriában indult. Felnőtt light-contact -84kg szabályrendszerben sajnos hamar vereséget szenvedett. Így a 9. helyen végzett. Felnőtt kick-light -84kg szabályrendszerben az 5. helyen végzett.

Mayer Gábor vezetőedző, elnök így értékelt: "Bedi Miklós - sajnálatos megbetegedése miatt - az ausztriai versenyen nem tudott elindulni. Ezt nagyon sajnáljuk. Reméljük, hogy a következő megmérettetésre már újra remek formában lesz.

Holczmüller Bence light-contact szabályrendszerben sajnos idő előtt kiesett. Kick-light szabályrendszerben első mérkőzését TKO-val, fölényesen megnyerte. A legjobb nyolc közé került. A következő meccse kiegyenlített küzdelemben zajlott. Jó úton járt, hogy beverekedje magát a legjobb négy közé. A második menetben Bence orrvérzése miatt a bíró nem engedte tovább a mérkőzést. Így ezzel az érem elmaradt. Bence nagyot küzdött. Sajnos erről a versenyről mégis érem nélkül térhettünk haza. Néha bizony vereségek is kellenek, hogy újra tudjunk épülni.

A verseny szervezése nem az elvárt minőségű volt. A szervezők a magas nevezési díjakat beszedték, de a szervezés kaotikusra sikerült. Kiemelen sok volt a várakozási idő. Az edzőket és versenyzőket is kihívás elé állította, hogy kinek mikor és melyik tatamin lesz a következő mérkőzése. Néha órákat csúszott a program a kiíráshoz képest. Ettől a nemzetközi versenytől nem ilyen rossz szervezést vártunk el. Ebben több edzőkollégával is egyetértettünk.

Következő versenyünk a Diákolimpia lesz 2023.04.01-én." - írták beszámolójukban.

Fotó: kickboxsziget.hu

közösség

további frisss

lap tetejére