Szombathelyi karatékák: elszánt újoncok, elégedett edző

• 2023. március 28., kedd •
Németországban jártak a "Leo" Karate-do SE sportolói, a hétvégén rendezték meg Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt.
Szombathelyi karatékák: elszánt újoncok, elégedett edző

A szombathelyi karatékák edzője arról tájékoztatott, hogy a megmérettetésen 7 ország, 59 egyesület 673 nevezéssel képviseltette magát. Megyénket a „Leo” Karate-do SE képviselte 5 versenyzővel. Sajnos a hatodik versenyző, Somogyi Dávid a verseny előtti héten megsérült, így ő edzőként segített a versenyen. Kata (formagyakorlat) versenyszámban az U6-U8 összevont kategóriában Varga Sarolta indult. Saroltának ez volt az első külföldi versenye, így az izgalom is közrejátszott nála, végül az ötödik helyen zárt.

Kumite (küzdelem) kategóriában szintén indult Sarolta, ahol mindkét ellenfelét maga mögé utasította, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Testvére, Varga Boróka az U10-es korosztályban indult. Borókának szintén ez volt az első külföldi versenye, a népes mezőnyben sajnos sem kata (formagyakorlat), sem kumite (küzdelem) versenyszámban nem sikerült az éremszerzés. Az U16-os korosztályban Polyák Dorka és Molnár Csenge indult. Kata (formagyakorlat) versenyszámban pontozásos rendszerben mindkét lány első körben továbbjutott, a második körben már csak Csengének sikerült továbbjutnia, így ő a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kumite (küzdelem) versenyszámban is indult mind a két lány. A -54 kg-os súlycsoportban Csenge versenyzett, akinek ebben a versenyszámban nem sikerült az éremszerzés. A -61 kg-os súlycsoportban Dorka felszívta magát, és a bronzmérkőzésén az utolsó pár másodpercben fordított, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A felnőtt korosztályban Somogyi Laura kata (formagyakorlat) versenyszámban bronzérmes lett. Kumite (küzdelem) versenyszámban a -50 kg súlycsoportban Laura szintén harmadik lett.

Gál Róbert vezetőedző elmondta, hogy nagyon büszke volt tanítványai teljesítményére.

A képen (balról jobbra) első sor Varga Sarolta és Varga Boróka.
Hátsó sor Somogyi Dávid, Somogyi Laura, Molnár Csenge, Polyák Dorka, Gál Róbert edző.

közösség

további frisss

lap tetejére