Szombathelyi huszárok nyomában - Ingyenes filmbemutató ma este az ŐrvidékHázban

• 2024. május 21., kedd •
A múltba kalandozás mindig izgalmas, de különösen az, ha egy olyan csodálatos történet nyomába eredhetünk, mint amilyen a szombathelyi huszároké.
Szombathelyi huszárok nyomában - Ingyenes filmbemutató ma este az ŐrvidékHázban

A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület olyan rendkívüli közösséget alkot, amely nem csupán az egykori huszárok emlékét őrzi, hanem aktívan részt vesz a közösségformálásban is.

Egy lenyűgöző dokumentumfilm keretein belül bepillantást nyerhetünk a huszárok világába, azokba az időkbe, amikor a lovasok hősként álltak ki a hazájukért, és az egyesület működésébe, amely ma is szívvel-lélekkel szolgálja közösségét. A film nem csupán egy történetmesélés, hanem egy utazás a nemzeti identitás és büszkeség mélyebb megértése felé.

Az egyesület megalapításának és fejlődésének története megérintő és inspiráló. A film végigköveti azokat a lépéseket, amelyek a huszárok örökségét egy élő és virágzó közösséggé formálták. Képekben, interjúkban és izgalmas felvételeken keresztül megismerhetjük azokat az embereket, akik elkötelezetten dolgoznak az egyesület céljaiért, és akiknek köszönhetően a huszárok emléke örökké él.

Az egyesület nem csupán a múltba tekint, hanem aktívan részt vesz a jelen közösségének életében is. Rendezvényeik, felvonulásaik és programjaik révén összehozzák az embereket, megőrizve ezzel a hagyományokat és erősítve a közösségi kötelékeket. A dokumentumfilm bemutatja ezeket az eseményeket, és átadja azt az érzést, amelyet azok a résztvevők tapasztalhatnak, akik élőben jelen vannak ezeken az eseményeken.

A film premierje különleges esemény lesz az ŐvidékHázban: 2024. május 21-én 18.00 órakor láthatják először a nézők a dokumentumfilmet.

A Szombathelyi Huszárok Öröksége dokumentumfilm premierje emlékezetes élményt ígér mindazoknak, akik szeretnék mélyebben megérteni és átérezni a huszárok világát és hagyományait.

A premierre a helyek korlátozottan elérhetőek. Az ingyenes rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni:

https://forms.gle/vAoYoEh38K73qfCm7

közösség

további frisss

lap tetejére