Szombathelyi Fidesz: Hamarosan hivatalosan is döntenek a jelöltekről

• 2024. február 09., péntek •
Nem a párttagságtól függ, ki a megfelelő polgármesterjelölt - reagált dr. Hende Csaba a konzervatív civilek nyílt levelére.
Szombathelyi Fidesz: Hamarosan hivatalosan is döntenek a jelöltekről

- Olvastam a nyílt levelet, és az aláíró személyek igen tekintélyes polgárok az élet minden területéről, a javaslatuk pedig figyelemreméltó. Nagyon jó véleménnyel vagyok Lenkai Nóráról, régóta ismerem. A Fidesz, amely egy demokratikus párt, hamarosan megtartja jelöltállító közgyűlését, ahol a felmerülő nevekről szavazunk majd. Így alakítja ki a véleményét a helyi csoport, és meghozza a szükséges döntéseket - így reagált a Fidesz választókerületi elnöke arra a nyílt levélre, amelyet a Frisss.hu is közölt csütörtökön.

Arról, hogy mi a jelentősége egy ilyen nyílt, civilek által aláírt támogatói levélnek, dr. Hende Csaba lapunknak úgy fogalmazott: - A Fidesz szombathelyi szervezete nem fedi le a szombathelyi társadalom egészét, és vannak nagyon tekintélyes, párton kívüli személyek, akiknek a szavára illik odafigyelni.

A levélben megnevezett Lenkai Nóra sem párttag, sokkal inkább tartozik a szélesebb értelemben vett polgári, konzervatív, keresztény értelmiségi körhöz, mint magához a Fideszhez. Az a célunk, hogy a lehető legalkalmasabb személyt válasszuk ki a polgármesterjelölti posztra, és ez nem függ a párttagságtól

- hangsúlyozta a képviselő. Mint mondta, azzal vág neki a választásnak a szervezet, akiről azt gondolják, hogy képes lesz ledolgozni az elmúlt években Szombathelyen felhalmozott hátrányokat.

Szerinte helytállónak tűnik az a megállapítás, amely az írásban olvasható. Tudniillik hogy a szombathelyi városvezetés a kormányellenes álláspontja miatt nem tudja teljes mértékben kihasználni a lehetőségeit. - Folyamatos a szembenállás, de mind közül a legsúlyosabb szembefordulás a kormánnyal az volt, amikor a súlyos bűncselekményekkel vádolt, és korábban már elítélt Czeglédy Csaba mögé mint jelölt mögé felsorakozott a városvezetés. Ez egy olyan súlyos politikai lépés volt, amely rendkívüli mértékben megterhelte Szombathely vezetése és a kormány kapcsolatát, és szerintem ez már nem feloldható - mondta kérdésünkre az országgyűlési képviselő, és hozzátette: a politikai lépéseknek mindig megvan a politika következménye.

közösség

további frisss

lap tetejére