Szombathely útjain: kátyúk és szervizköltség

• 2024. április 12., péntek •
Több, mint 80 ezer forintot fizetett lengésscsillapító-cserére az autószervizben Lenkai Nóra. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szombathely kátyús útjaira hívta fel a figyelmet videóbejegyzésében.
Szombathely útjain: kátyúk és szervizköltség

„Szombathely útjai botrányos állapotban vannak” – jelentette ki Lenkai Nóra, aki közösségi oldalán a napokban osztott meg egy videóbejegyzést - olvasható a Vaolon. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje naponta több kilométert vezet a vasi megyeszékhely útjain, az alapján osztotta meg tapasztalatait. Vannak útszakaszok, ahol lehetetlen kikerülni a rengeteg úthibát és gördöt.

 A polgármesterjelölt is belement autójával egy nagyobb kátyúba. 

Kiszállt, és a kocsit körbejárva megállapította: – Most minden rendben van, de két héttel ezelőtt nem voltam ilyen szerencsés! Lengéscsillapítót kellett cseréltetnem, ami nekem 81 ezer forintba került. Nem tudom az önök háztartása elbírja-e ezt? Az enyém nehezen!” – mondta Lenkai Nóra.

Lapunk is többször foglalkozott a témával: miközben a baloldali városvezetés az önkormányzati választás évében 800 millió forintos útfejlesztési programot indított el, számos szombathelyi utcában az úthibák és a kátyúk keserítik meg a közlekedők mindennapjait.

Érdekes adat, hogy az önkormányzat idei költségvetésében kátyúkárokra – az önerő biztosításához 800 ezer forintot irányzott elő a baloldali városvezetés, azt a közgyűlés jóváhagyta. Az út-híd szakfeladatok táblában az is látszik: 2023-ban is eredetileg 800 ezer forintot különítettek el erre a célra. 

Ám év közben az eredeti összeget majdnem megduplázták: 1 millió 450 ezer forintra emelték az önerő kifizetéséhez nyújtott fedezetet az önkormányzati kátyúkárok esetében.

Írtunk már arról is: 2024-ben kátyúzásra 143 millió 700 ezer forintot, kerákpárút-fenntartásra 25 millió forintot, helyreállításokra (teljes pályaszerkezet cserére) 15 millió forintot különítettek el a város költségvetésében.

Ezzel párhuzamosan a városi újság költségei 2024-ben – az Agora Savaria NKft. üzleti terve alapján – megközelíthetik a 120 millió forintot. 

Forrás: vaol.hu

 

közösség

további frisss

lap tetejére