Szoftveres frissítés készül a túlmelegedő iPhone problémára

vg.hu • 2023. október 01., vasárnap •
Kiderült, nem az a baj, hogy titánra váltotta a rozsdamentes acélról.
Szoftveres frissítés készül a túlmelegedő iPhone problémára

Az Apple egy szoftverhibát és egyes népszerű alkalmazásokhoz, például az Instagramhoz és az Uberhez kapcsolódó problémákat okol azért, hogy a nemrég megjelent iPhone 15 modellek túlságosan felmelegednek - írja a vg.hu.

A cupertinói vállalat szombaton közölte, hogy dolgozik az iPhone 15 termékcsaládot működtető iOS17 rendszer frissítésén, hogy megakadályozza a készülékek túlmelegedését, és frissíti azokat az alkalmazásokat, amelyek olyan módon futnak, hogy "túlterhelik a rendszert".

A Meta Platforms tulajdonában lévő Instagram a hét elején módosította közösségi médiaalkalmazását, hogy az ne melegítse fel a készüléket a legújabb iPhone operációs rendszeren.

Az Uber és más alkalmazások, például az Asphalt 9 nevű videojáték frissítései még folyamatban vannak - közölte az Apple. Nem határozták meg a szoftveres javítás időpontját, de jelezték: semmilyen biztonsági probléma nem gátolja az iPhone 15 tulajdonosokat, hogy a frissítésig is használják a készüléküket.

"Azonosítottunk néhány olyan körülményt, amelyek miatt az iPhone a vártnál melegebben működhet" - írta az Apple az Associated Press-hez eljuttatott rövid közleményében, miután a közösségi médiafelületeket elárasztották a panaszok. 

Nem szokatlan, hogy az új iPhone-ok a használat első néhány napja alatt vagy a felhőben tárolt biztonsági mentések visszaállítása során kellemetlenül felmelegednek - ezekre a problémákra az Apple már most is felhívja a felhasználók figyelmét. A készülékek akkor is felmelegedhetnek, amikor olyan alkalmazásokat használnak, mint a videojátékok és a kiterjesztett valóság technológia, amelyek nagy teljesítményt igényelnek, de könnyen lehet, jogy az iPhone 15 modellek melegedési problémái túlmutatnak ezeken a tipikus helyzeteken.

Az Apple hangsúlyozta, hogy a bajok nem a csúcskategóriás iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeknek otthont adó titániumházzal függnek össze a régebbi okostelefonokon használt rozsdamentes acél helyett.

Az Apple elutasította azokat a spekulációkat is, amelyek szerint az új modellek túlmelegedése azzal függhet össze, hogy a cég áttért a saját fejlesztésű Lightning töltőkábelről a szélesebb körben használt USB-C portra, ami lehetővé tette, hogy megfeleljen az európai szabályozásnak.

Bár az Apple bizakodását fejezte ki, hogy a túlmelegedési problémát gyorsan orvosolni lehet a közelgő szoftverfrissítésekkel, a probléma mégis visszavetheti a legfontosabb termékük eladásait, miközben a vállalatnak három egymást követő negyedévben kellett szembenéznie az éves összeladások csökkenésével. A visszaesés az iPhone-eladásokat is érintette, amelyek az Apple elmúlt három pénzügyi negyedévének kilenc hónapja alatt összesen 4 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest.

Kép: AFP

közösség

további frisss

lap tetejére