SZKKA: Bár kicsit nehezebben indult, de itthon maradt a két pont

hv • 2023. március 27., hétfő •
Vasárnap délután ismét beigazolódott, hogy a sportban az ún. kötelező győzelem mindig a legnehezebb. A feljutásra pályázó NB I./B-s SZKKA női kézilabdázói a vártnál jobban megszenvedtek a két bajnoki pontért. A góllövőlistát vezető Pődör Rebeka 14 (!) góllal járult hozzá a győzelemhez.
SZKKA: Bár kicsit nehezebben indult, de itthon maradt a két pont

Nem a levegőbe beszélt Pődör Zoltán vezetőedző, amikor a Gárdony-Pázmánd NKK elleni hazai találkozó előtt kijelentette,

nem számít könnyű mérkőzésre a kiesés ellen élet-halál harcot vívó Fejér vármegyeiekkel szemben.

A meccs elejét azonban nem a vendégek, hanem az SZKKA-játékosok tették nehézzé saját maguk számára. Sok hiba jellemezte a lányok játékát, mind védekezésben, mind támadásban elmaradtak a megszokott formájuktól. Nem véletlen, hogy már a 9. percben, 1:4-es vendégvezetésnél időt kellett kérnie a hazaiak mesterének.

A folytatásban valamelyest feljavult a játék, de hiába jöttek Pődör Rebeka bombagóljai, a védekezés továbbra is szellős maradt, így a félidő felére nem nagyon változott a különbség.

Nagyon lassan kezdtek magukra találni a szombathelyiek,

de csak a 27. percben sikerült Kulcsár Dorottya góljával kiegyenlíteni az állást (12:12). Sőt, Győri Viktória és Horváth Anna két gyors találatával már az SZKKA-nál volt az előny, amit azután sikerült pillanatokon belül eladni. A pihenőre így 14:14-es állással fordultak a csapatok.

A második játékrészt egy 3:0-s rohammal indították Pődör Zoltán lányai (35. perc: 17:14), feljavult a kapusteljesítmény is, a remekül játszó Pődör Rebeka tizedik góljával pedig már néggyel vezettek. A meccs ezen periódusában igencsak elkapták a fonalat, a vendégek nem találták az ellenszert. Negyedórával a vége előtt már hét találatra duzzadt az előny. (26:19)

A Gárdony egy utolsó nekibuzdulással még megpróbálta újra szorossá tenni az összecsapást, de góljaikra mindig volt válasz.

A hajrában pedig több látványos góllal szolgálták ki a lelkes szombathelyi közönséget.

Végül ötgólos győzelemmel érvényesítette az SZKKA a papírformát, s ezúttal ez volt a lényeg.

Sok idő nem marad a pihenésre, hiszen szerdán 18 órától az ötszörös BL-győztes, világsztárokat a soraiban tudó Győri Audi ETO KC csapatát fogadják az Aréna Savariában a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Igazi kézilabdaünnepre van kilátás, amelyre várnak minden kézilabdabarátot!

NB I./B-s női kézilabda bajnoki mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria, 300 néző
SZKKA - Gárdony Pázmánd NKK 32:27 (14:14)

Jv.: Szedmák M. - dr. Tóth T.
Kiállítások: 4 illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/5 illetve 2/2

SZKKA: Christe – Balogh P. 2, Pődör B. 3, Szmolek 5, Pődör R. 14, Kulcsár 4, Varga N. Csere: Fritz (k), Tanaskovics, Győri 1, Horváth A. 3, Biró, Szendrei, Török
Vezetőedző: Pődör Zoltán
A Gárdony Pázmánd NKK legeredményesebb gólszerzői: Kovács D. 6, Becséri 6

közösség

további frisss

lap tetejére