Szívszorító: így emlékeztek a budapesti rendőrök a Hableány katasztófájára

• 2023. május 31., szerda •
A Budapesti Rendőr-főkapitányságon immár hagyomány, hogy a budapesti rendőrök megemlékezést tartanak a Margit hídnál. Egy úszó koszorút engedtek a vízbe.
Szívszorító: így emlékeztek a budapesti rendőrök a Hableány katasztófájára

Négy évvel ezelőtt szörnyű tragédia történt a Dunán Budapestnél, a Margit sziget közelében. Mint a Ripost korábban beszámolt róla, 2019. május 29-én este süllyedt el a Dunában a Hableány nevű kis turistahajó, miután egy másik hajó elsodorta. 28 ember vesztette életét.

A Hableány turistahajó 7 másodpercen belül süllyedt el, miután a nagy szállodahajó, a Viking Sigyn letarolta. A Hableányon 35-en utaztak, 22 nő, 12 férfi és egy 6 éves kislány - írja a Ripost.

A Viking Sigyn 64 éves, ukrán kapitánya az ütközés után nem állt meg, hogy segítsen, de még csak nem is jelentette a hatóságoknak, hogy mi történt, hanem továbbhaladt, és kikötött az Árpád hídnál, a folyó pesti oldalán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon immár hagyomány, hogy a budapesti rendőrök megemlékezést tartanak a Margit hídnál. Ma délelőtt A Dunai Vízi Rendőrkapitányság hajói és vízi járműi a Kopaszi gátról érkeztek kötelékben a Margit hídhoz. 

A Margit híd előtt a hajók lehorgonyoztak, majd Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy és a BRFK munkatársai a vízbe engedtek egy úszó koszorút.

Fotó: Teknos / Magyar Nemzet
Forrás: ripost.hu

közösség

további frisss

lap tetejére