Szijjártó Péter: Magyarország az autógyártás elitjébe tartozik

• 2024. január 18., csütörtök •
Magyarország a harmadik olyan nemzet, ahol mind a három német prémium autógyártónak van gyára – mondta Szijjártó Péter, aki szerint hazánk ezzel egy exkluzív, elitklub tagja lett. Rajtunk kívül csak Kínában és Németországban van még gyára az Audinak, a Mercedesnek és a BMW-nek is. Az Audi győri gyárában tavaly egy tízéves rekord dőlt meg a termelés terén.
Szijjártó Péter: Magyarország az autógyártás elitjébe tartozik

Tízéves termelési rekord dőlt meg tavaly az Audi győri gyárában, a 177 ezer autó kiemelkedő teljesítményt jelent – írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. Hozzátette, hogy Magyarország neve most már végérvényesen egybeforrott az egész európai gazdaság gerincoszlopát adó modern német autóiparral - olvasható a Világgazdaságon.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint az Audi fantasztikus teljesítménye mellett érdemes megnézni a Mercedes kecskeméti gyárának folyamatos bővítését és a BMW debreceni építkezését.

Mindezeknek köszönhetően Magyarország egy egészen exkluzív elitklub tagja lett: mindössze három olyan ország van a világon (Kína és Németország a másik kettő), ahol mindhárom német prémium autómárka önálló gyárral rendelkezik

– olvasható a Facebookon.

Szijjártó Péter megjegyezte: bár a nyugat-európai politikusok egy része folyamatosan a kínai és az európai gazdaság szétválasztásának ideológiáját terjeszti, az élet szerencsére teljesen másként van: a német vállalatokat kiszolgáló nagy keleti – kínai és koreai – akkumulátorgyárak után Magyarországra hozza első európai autógyárát a világ legnagyobb – immár a Teslát is megelőző – elektromos autógyártó vállalata, a kínai BYD is.

Az Audi Hungaria 2023-ban tízéves termelési csúcsot döntött a járműgyártásban – derült ki a vállalat közleményéből. A győri Audinál összesen 177 775 gépjármű (beleértve az SKD-gyártást) gördült le a gyártósorról, szemben a 2022-es 171 134 darabbal.

Fotó: Szijjártó Péter / Facebook
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére