Szijjártó Péter: az ankarai terrortámadás rávilágít a terrorizmus elleni globális erőfeszítések fontosságára

MTI • 2023. október 02., hétfő •
Az ankarai terrortámadás újra rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne a terrorizmus elleni globális erőfeszítések növelése - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán olvasható bejegyzésben.
Szijjártó Péter: az ankarai terrortámadás rávilágít a terrorizmus elleni globális erőfeszítések fontosságára

Azt írta: a világszintű terrorfenyegetettség soha nem volt még annyira súlyos, mint manapság. Ennek alapvetően két kiváltó oka van: az extrém, szélsőséges ideológiák gyors terjedése és az egyre erőteljesebbé váló migrációs folyamatok felerősödése - fűzte hozzá.
A terrorizmus megfékezésének leghatékonyabb módja tehát a szélsőséges ideológiák visszaszorítása és a migráció megállítása lenne - olvasható a miniszter bejegyzésében.
"Mi török barátaink mellett állunk és szorgalmazzuk az Európai Unió és Törökország terrorellenes együttműködésének szorosabbra fűzését" - szögezte le Szijjártó Péter.
Vasárnap egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a török belügyminisztérium épülete előtt, társát agyonlőtték. A robbantást követő lövöldözésben két rendőr megsérült. Ankarában 2016 óta ez volt az első robbantásos merénylet.

közösség

további frisss

lap tetejére