Szijjártó: A Stellantis a szentgotthárdi Opel-üzembe hozza elektromobilitási stratégiájának kulcselemét

index.hu • 2024. február 12., hétfő •
A világ egyik legnagyobb autógyártó konszernjének számító Stellantis csoport Magyarországra helyezi elektromobilitási stratégiájának kulcselemét, a 45 milliárd forintos beruházás nyomán biztossá válik a szentgotthárdi Opel-gyár jövője – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó: A Stellantis a szentgotthárdi Opel-üzembe hozza elektromobilitási stratégiájának kulcselemét

Szijjártó Péter közölte, a tizenhat márkát, köztük az Alfa Romeót, a Fiatot, a Citroent, az Opelt és a Peugeot-t tömörítő konszern új beruházásának nyomán tovább erősödik Magyarország szerepe az elektromosautó-ipari átállásban - írta meg az index.hu.

A Stellantis a szentgotthárdi Opel-üzembe hozza elektromobilitási stratégiájának kulcselemét, ahol így a hagyományos meghajtás mellett már az elektromos motorok gyártása is megkezdődhet, ráadásul az ehhez kapcsolódó kutatás-fejlesztési és tesztelési tevékenységek is odaköltöznek – mondta a tárcavezető.

Ez a részben termelésre és részben kutatás-fejlesztésre irányuló beruházás összességében 45 milliárd forintos értéket képvisel. Létrejön 110 új munkahely, és a kormány tízmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít ehhez

– mondta Szijjártó Péter majd hangsúlyozta, hogy a vállalat harminc országban rendelkezik gyártóbázissal, ami azt jelenti, hogy legalább ennyi vetélytársa volt Magyarországnak a beruházásért folytatott éles versenyben.

„Az idő rohan, viszont úgy tűnik, hogy Szentgotthárd szerepe állandó tud maradni az Opel, vagyis most már a Stellantis konszern fejlesztésein belül” – fogalmazott, arra is kitérve, hogy ez még tovább erősíti a magyar–francia gazdasági kapcsolatokat a beruházási és a kereskedelmi oldalon egyaránt.

Szavai szerint azért is külön értékes ez a siker, mert az országban jelen lévő öt, azaz rövidesen hat autógyártó közül egyelőre ez az egyetlen, amelyik magyar menedzsmenttel működik.

További részletek a mostani és a korábbi beruházásokról az index.hu eredeti cikkében.

közösség

további frisss

lap tetejére