Szigorú ellenőrzés vár a szurkolókra

• 2024. május 28., kedd •
A korábbi beszámolók alapján a stadionokban két szakaszban zajlik majd a beléptetés. A biztonsági személyzet először a külső biztonsági gyűrű bejáratánál a mobiltelefonon bemutatható elektronikus jegyet ellenőrzi, majd átkutatják a szurkolók ruházatát. A következő, belső biztonsági gyűrűnél, a forgókapuknál ismét ellenőrzik a belépőket.
Szigorú ellenőrzés vár a szurkolókra

Az autóval érkező szurkolóknak az arénáktól távol kell majd parkolniuk, így a mérkőzések helyszíneire tömegközlekedéssel juthatnak el. A parkolást szigorúan korlátozzák, a stadionok közvetlen környezetében semmilyen gépjármű nem állhat. A kijelölt biztonsági zónákon belülre csak az érvényes jogosultsággal rendelkezők hajthatnak be - írja az Index.

A lap szerint már a 2006-os labdarúgó-világbajnokság idején is voltak hasonlóan szigorú ellenőrzések. A rendőrök a rendkívül szigorú ellenőrzések mellett többek között drónokkal is védekeztek az illegális belépések ellen.

Marco Rossi szeretne nagy dolgot véghez vinni az Eb-n

Mint írtuk, a magyar labdarúgó-válogatott hétfőn nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Telkiben az Európa-bajnoki szereplést megelőző felkészülés kezdetén. Marco Rossit többek között a csoport erőviszonyairól is faggatták a média képviselői. Elmondta, hogy „természetesen szeretnénk továbbjutni a csoportból, mert nem azért megyünk ki az Európa-bajnokságra, hogy csak ott legyünk, szeretnénk valami nagy dolgot véghez vinni, de ez persze nem csak rajtunk múlik”.

Az Eb-várakozásokat illetően kifejtette, úgy érzi, az elmúlt évek eredményei után Magyarországot egyre jobban kezdik elismerni a nemzetközi futballban, és rendkívül büszke, hogy részt vehet a kontinensviadalon.

A válogatott kerete:

 • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)
 • Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Fehérvár FC) Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Lepzig), Szalai Attila (Freiburg – Németország)
 • Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)
 • Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool – Anglia) , Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
 • Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Vécsei Bálint (Paksi FC)

Az A csoport teljes programja:

1. forduló

 • június 14., München: Németország–Skócia
 • június 15., Köln: Magyarország–Svájc

2. forduló

 • június 19., Köln: Skócia–Svájc
 • június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló

 • június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
 • június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország

(Borítókép: Philipp von Ditfurth / picture alliance / Getty Images)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére