Szerinted is kellene pszichológiai vizsgálat 400 lóerő felett?

• 2023. szeptember 09., szombat •
Külön jogosítványkategóriát adna az extrém erejű autóknak egy új törvényjavaslat.
Szerinted is kellene pszichológiai vizsgálat 400 lóerő felett?

Külön jogosítvány bevezetését javasolja az extrém teljesítményű autók esetében egy országgyűlési képviselő, továbbá kötelezővé tenné a KRESZ oktatását a középiskolák végzős évfolyamán  - írja az Autónavigátor.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő egy a Facebookon közvetített, a budapesti Közlekedési balesetek áldozatainak emlékműve mellett tartott sajtótájékoztatón mondta el: törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, hogy a 300 kilowatt, azaz nagyjából 400 lóerő teljesítmény feletti személygépkocsik esetén külön jogosítvány megszerzésére legyen szükség. Javaslata szerint legalább öt éve kellene jogosítvánnyal rendelkeznie annak, aki ilyen extrém teljesítményű autót akar vezetni, úgy, hogy ezen idő alatt nem ítélték el közlekedési bűncselekmény miatt.

Hozzátette: további feltétel lenne a pszichológiai alkalmassági vizsgálat, valamint speciális oktatás és vizsga.

Molnár Zsolt azt is javasolta, hogy a középiskolák végzős évfolyamán legyen legalább fél évig kötelező a KRESZ oktatás, hogy mindenki megismerhesse a közlekedési szabályokat, ne csak azok, akik autóba ülnek. Többször is kifejtette, hogy a közutak nem versenypályák, megoldást kell találni az ittas járművezetőkre és extrém száguldozókra.

Forrás: autonavigator.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére