Szeretnél táplálkozási tanácsadó lenni?

szponzorált tartalom (x) • 2022. augusztus 13., szombat •
Most, hogy nyakig benne vagyunk a nyárban, biztosan te magad is jártál strandon, de igazán az is elég, ha végigsétálsz az utcán, hiszen mindenki a lehető legkevesebb ruhát viseli ilyenkor magán. Így aztán biztosan neked is feltűnt, még ha nem is figyeled az embereket árgus szemekkel, hogy az elhízás, a túlsúly bizony népbetegség, és alig akad olyan ember, aki ne küzdene felesleges kilókkal.
Szeretnél táplálkozási tanácsadó lenni?

Persze lehet legyinteni rá, virágzik az elfogadás kultúrája, ám azt azért nem szabad elfelejteni, hogy az elhízással karöltve jár számos olyan betegség, ami akár korai elhalálozást is vonhat maga után. Ha szívesen segítenél az embereknek, végezd el a Tanfolyam.hu táplálkozási tanácsadó képzését!

Dietetikus leszek?

Mielőtt bárki tévhitbe ringatná magát, a dietetikusokat négy év egyetemi képzés várja, aminek a végén diplomát kapnak a kezükbe, és kórházakban helyezkednek el, hogy a páciensek számára összeállítsák a betegségüknek, állapotuknak megfelelő étrendet. Így a táplálkozási tanácsadót még csak véletlenül sem szabad összemosni a dietetikussal!

Persze ez nem von el semmit a táplálkozási tanácsadó értékéből, hiszen aki ezt a képzést elvégzi, tudni fogja, hogyan működik az emberi test, mire van szüksége és mire nincs. Ezt az átlagemberek nem tudják, hiszen nem mélyednek el ebben a témában, így aztán rengeteg olyan ember lesz, akinek tudsz segíteni a táplálkozási tanácsaiddal, amik alapjaiban fogják megváltoztatni a hozzád fordulók életét.

Nem étrendet adsz, hanem életmódot váltasz!

Ez egy nagyon lényeges alaptézis, ugyanis az, aki hozzád fordul, nem csupán egy mintaétrendet kap, hanem a tudásodat latba vetve segítesz neki életmódot váltani. 

Igen, bizony nem elegendő egy kúraszerű fogyást elérni, hanem tartóssá kell tenni az eredményt, így az ahhoz vezető utat is. Rá kell vezetni az embereket arra, hogy nemcsak enni kell, hanem táplálkozni, nemcsak éhséget csillapítani, hanem a test számára hasznos anyaggal táplálni magunkat. Ugye, érzed te is a kettő közti különbséget?

Sokszor jár ez azzal, hogy az otthon található alapanyagoktól meg kell szabadulni, ilyenkor azonban adományboltoknál vagy rászorulóknál landoljon minden étel, semmit sem szabad veszni hagyni!

Amikor az emberek elkezdenek egészségesen táplálkozni, egyre több energiájuk lesz, egyre jobban buzog bennük a tettvágy, így az életmódváltást érdemes a mozgás bevezetésével párosítani a biztos eredmény érdekében.

Légy az egészséges élet nagykövete!

Ha a képzésnek köszönhetően tisztában leszel a test egészséges működésével, a mozgás, a pihenés fontosságával, a betegségek kialakulásának okaival, valamint a vitaminok, ásványi anyagok jelentőségével, akkor nincs más hátra, mint előre: tudásod megosztásával segíts embertársaidon, hogy megállítsd őket az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és nem tudatos életvezetés veszélyes útján!

közösség

további frisss

lap tetejére