Szenzációs bejelentés: a Bundesligába igazol a Ferencváros válogatott játékosa!

• 2024. június 14., péntek •
A középpályás marad zöld-fehérben, a Wolfsburghoz szerződik.
Szenzációs bejelentés: a Bundesligába igazol a Ferencváros válogatott játékosa!

Ismét nagy bejelentést tett a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó-szakosztálya: azok után, hogy a bajnoki címvédőtől Lisztes Krisztián a Bundesligában érdekelt Frankfurtba igazol, a női bajnoki címvédő együttestől távozó Papp Luca is a német élvonalban folytatja a pályafutását - írja a Mandiner. A Simple Női Liga legjobb játékosának járó cím bezsebelése után a 22 éves magyar válogatott játékosra óriási kihívás vár: a kétszeres UEFA Női Bajnokok Ligája-győztes, hétszeres német bajnok és kilencszeres Német Kupa-győztes Wolfsburg csapatában. Marad tehát zöld-fehérben – de a Bundesligában.

„Kilenc év után eljött az idő, hogy fájó búcsút vegyek szeretett klubomtól. Nagyon sok mindent megéltünk együtt ezalatt az idő alatt. Sok bajnoki címet és kupagyőzelmeket, meg természetesen csalódásból sem volt hiány. De ami a klubot jellemzi, sosem adtuk fel, mindig felálltunk, és küzdöttünk tovább.

Köszönöm minden egyes embernek, aki valamilyen úton módon segített abban, hogy ide eljussak.

Csapattársaimnak, edzőimnek, és természetes a családomnak meg a barátaimnak. Bízom benne, hogy fogunk még találkozni. A szívemben mindig megmarad a klub, és természetesen ezek után is nagyon fogok szurkolni a Fradinak, hogy további sikereket érjenek el” – búcsúzott klubjától Papp Luca.

„A télen nyolc játékosunk igazolt el, most pedig Luca is követte őket. Mindegyikük külföldre távozott, ami amellett, hogy a pótlásuk nekem és a szakmai stábnak nagyon nehéz feladat, a Fradinak nagy dolog, hiszen

ez azt jelenti, most már a mi női csapatunk is azon a polcon van, hogy ilyen komoly együtteseknek tud játékosokat adni. Luca lett a bajnokságban az év játékosa, valamint ő a második olyan labdarúgónk, aki a világ 5. legjobb női csapatába igazolt,

a kétszeres BL-győztes Wolfsburgba. Egyértelműen felértékelődött a Fradi női labdarúgócsapata és a válogatott is, felkerültünk az európai labdarúgás térképére” – fogalmazott a zöld-fehér vezetőedző, Albert Flórián.


Fotó: fradi.hu
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére