Százezrek ünneplik Magyarország új csodacsapatát

origo.hu • 2024. április 15., hétfő •
Fantasztikus teljesítményt nyújtva, veretlenül végzett az első helyen a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenen az olimpiai selejtezőn. Golovin Vlagyimir csapata most rengeteg embernek szerzett örömöt a kijutással. Húsz éve nem volt olyan olimpia, amelyen mindkét kézilabdacsapatunk játszhatott. Párizsban ez megtörténik, az olimpiai torna sorsolását pedig kedden tartják a francia fővárosban.
Százezrek ünneplik Magyarország új csodacsapatát

A magyar női kézilabda-válogatott - akárcsak a férficsapat - ott lesz a 2024-es párizsi olimpiai játékokon. Az olimpiai torna sorsolását kedden délután tartják a francia fővárosban.

 Az, hogy ezen a ceremónián a magyar női csapat nevét is berakják a sorsolási ibrikbe, óriási dolog,

 de 2023 decemberében nagyon messze voltunk ettől a ténytől. (2022 novemberében még messzebb, amikor a szlovéniai Európa-bajnokságon a 11. helyen végeztünk. Mélypont - írtuk ezt akkor. Nem álltunk messze az igazságtól.

Egy kivédett zicceren és hetesen múlt minden

Tavaly december 11-én Göteborgban a horvátok ellen játszottuk le a női világbajnokság számunkra utolsó mérkőzését. 

A tét óriási volt, mert egy vereség esetén egészen biztosan búcsút mondhattunk volna az olimpiai selejtezős álmoknak. 

Érdemes felidézni, mi történt a meccs utolsó perceiben a svéd városban. "A 45. percben Albek Anna góljával mínusz négyre jöttünk fel, majd az üres kapuba lőtt egy újabb gólt Klujber Katrin. Ezzel 16-19 lett az állás, azaz látótávolságon belülre kerültek a horvátok. Sőt, aztán egy újabb magyar találat után már csak kettővel vezettek. Ideges volt tehát az ellenfél is, ez jól látszott a meccs ezen időszakában. A következő magyar támadásnál belemenést fújtak, majd kaptunk egy kiállítást, a horvátok meg egy hetest. Hosszú idő után született tehát meg a horvát csapat újabb gólja. Az 53. percben Győri-Lukács 100 százalékos ziccert hagyott ki, majd Klujber duplájával egyetlen gólra zárkózott fel a magyar válogatott. 

Az 58. percben aztán Klujber újabb hetest lőhetett, először a bal oldali kapufát találta el, de a kipattanót bevetődve a bal alsóba lőtte. Egészen drámai végjátékot hozott a meccs, ugyanis Bíró hatalmas bravúrral kivédett egy hetest, majd megfogta Simana ziccerét, ezek után Debreczeni-Klivinyi találatával egy perccel a vége előtt először megszerezte a vezetést a magyar csapat. Az utolsó drámai és őrült 20 perccel a Golovin Vlagyimir csapata kiharcolta a vb-tizedik helyet, amely olimpiai kvalifikációs tornát ér."

További részletek és videó az origo.hu eredeti cikkében.

közösség

további frisss

lap tetejére