Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország nem küld fegyvert Ukrajnába

• 2024. február 27., kedd •
A magyar honvédelmi miniszter reagált Emmanuel Macron francia elnök azon kijelentésére, miszerint nem zárható ki annak lehetősége, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország nem küld fegyvert Ukrajnába

Aggodalomra ad okot Macron elnök bejelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját: nem küld fegyvert Ukrajnába, ragaszkodik a tűzszünethez és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére szólítja fel a harcoló feleket – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attaséknak tartott értekezleten kedden Budapesten - írja a Világgazdaság.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, azzal kapcsolatban, hogy Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, nem zárható ki annak lehetősége, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába, azt mondta, a háború elérkezett a legveszélyesebb szakaszába, az agresszor felülkerekedni látszik, ami a nyugati világ döntéshozóit cselekvésre kényszerítheti.

A tárcavezető úgy fogalmazott, az európai béke ideje lezárult, háború van Európában, két európai, keresztény nép már két éve háborút vív, borzalmas vérontással. Az öldöklés katonai eredményt nem hozott, és ennek a rövidtávú lehetősége sem bontakozik ki – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Fotó: Bodnár Boglárka
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére