Sűrű program: előbb a sereghajtó, majd a győri „világválogatott” érkezik Szombathelyre

hv • 2023. március 25., szombat •
Sűrű hetük lesz az SZKKA női kézilabdázóinak. Először, a múlt heti, magabiztos Szent István SE elleni győzelem után ismét hazai pályán lépnek pályára. Vasárnap 15 órától a Gárdony-Pázmánd NKK együttesét fogadják az Aréna Savariában. Szerdán pedig már jön is a Győri ETO elleni Magyar Kupa- negyeddöntő!
Sűrű program: előbb a sereghajtó, majd a győri „világválogatott” érkezik Szombathelyre

A tabella alján, a 14. helyen szerénykedő Gárdony ellen nem lehet más a cél, mint a két bajnoki pont begyűjtése. Ahogyan arra már korábban utaltunk a bajnoki hajrában már nem lehet botlani, ha lányok szeretnék az szezon előtt kitűzött célt elérni.

Az NB I-be való feljutásért öldöklő harc zajlik. Jelenleg, a vesztett pontokat tekintve a Kozármisleny mögött három, a Vasassal szemben viszont csak egy pont az SZKKA hátránya. A vasárnapi ellenfélnek a maximális tiszteletet megadva is ki kell mondani: egyértelműen az SZKKA az esélyes. A remélt győzelemmel pedig továbbra is ott maradnak a feljutó helyen álló riválisaink sarkában.

A Gárdony-Pázmánd NKK 4 győzelemmel és 16 vereséggel a tabella 14., utolsó előtti helyéről várja a  mérkőzést. A Fejér vármegyeiek nincsenek túl jó passzban. Legutóbb január közepén a SZISE otthonában tudtak nyerni, azóta zsinórban 7 vereséget szenvedtek el. Figyelmeztető ugyanakkor, hogy az előző fordulóban csak öt góllal, 28:23-ra kapott ki Kozármislenyben.

Az őszi idegenbeli találkozón, még október végén hat góllal, 34:28-ra verték Pődör Zoltán lányai a Gárdonyt, a legeredményesebb játékos a 11 gólos Pődör Rebeka volt.

További hír a csapat háza tájáról, hogy Szmolek Apollónia és Kulcsár Dorka után újabb tehetséges, fiatal játékos, Balogh Petra is meghosszabbította szerződését a klubbal. A 21 éves balszélső tavaly nyáron az NB I.- es Vác együttesétől igazolt Szombathelyre, a mostani idényben eddig 23 tétmérkőzésen 49 gólnál jár.  Petra elmondása szerint nagyon megszerette a várost és szeretne tovább fejlődni Szombathelyen az SZKKA-ban.

NB I/B 22. forduló, március 26., vasárnap, 15 óra
Szombathely, Aréna Savaria
Szombathelyi KKA – Gárdony-Pázmánd NKK
 Jv: Szedmák, Dr. Tóth

közösség

további frisss

lap tetejére