Soroptimist-kampány: Fókuszban az internetes bántalmazás és a nők elleni erőszak

há • 2022. november 09., szerda •
Nem ismeretlen a szombathelyiek előtt a Soroptimist International Club helyi csoportjának tevékenysége: évről évre hallatják a hangjukat a női jogok védelmével kapcsolatban. Most is fontos figyelemfelhívó kampányra készülnek, erről a novemberi civil sajtóreggelin tudtuk meg sok mindent az alelnöktől.
Soroptimist-kampány: Fókuszban az internetes bántalmazás és a nők elleni erőszak

- Becslések szerint a világon minden harmadik nő tapasztal az élete során valamilyen fizikai vagy szexuális bántalmazást - adta meg a téma súlyához illő felütést tájékoztatóján Halász Imréné Németh Krisztina, a klub szombathelyi szervezetének (Colonia Savaria) alelnöke. - A november 25-én kezdődő, 16 napos kampányunkban erre a szomorú tényre szeretnénk felhívni az emberek figyelmét. Nem véletlen, hogy az akció november 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján indul, és december 10-ig, az emberi jogok nemzetközi napjáig tart. A két fontos dátum között a közösségi média felületét és a figyelemfelkeltő narancsszínt használjuk majd fel arra, hogy minél több emberhez eljuttassuk az üzeneteinket. Olyan tartalmakat teszünk majd közzé, amelyek az emberi jogok szélsőséges megsértésének problémáját boncolgatják - részletezte az alelnök a tervüket.

Kiderült, ezenkívül november 29-én egy online kerekasztal-beszélgetést is szerveznek, amelyen az internetes bántalmazás témájával foglalkoznak majd. - Mindannyiunk életében jelen van az internet, használjuk a közösségi médiát, a járványidőszak pedig még inkább rákényszerítette az embereket arra, hogy dolgozzanak, tanuljanak, információt cseréljenek ezeken a felületeken. A gyerekek is rendszeresen használják az internetet, így fel sem tűnik, és sokszor maguk a szülők sem tudnak róla, ha csemetéjük érintett valamilyen bántalmazásban, sőt a veszélyekkel sincs mindenki tisztában - hangsúlyozta Németh Krisztina. Elmondta: a legfontosabb az, hogy a szülők képben legyenek, beszélgetni tudjanak a témáról, a gyerekek pedig merjenek szólni, ha baj van. A programba online lehet majd bekapcsolódni, és szülők, pedagógusok is részt vesznek majd benne.

Felidézte: tavalyi kampányukat sikeresen zárták, mert sok emberrel megismertették a segítségkérés nemzetközileg is elfogadott kézjelzését, erről számos visszajelzést kaptak azóta. Hasonló eredményességre számítanak idén is.

közösség

további frisss

lap tetejére