Sokkos állapotba került Zelenszkij az izraeli tárgyalás után

• 2022. szeptember 25., vasárnap •
Döbbenetét fejezte ki Volodimir Zelenszkij amiatt, hogy országa nem kap rakétaelhárító rendszereket Izraeltől az orosz támadások visszaveréséhez - szúrta ki az Index a Reuters oldalán.
Sokkos állapotba került Zelenszkij az izraeli tárgyalás után

Az ukrán elnök már a háború kitörése óta kér fegyvereket Izraeltől, mivel a közel-keleti ország Vaskupola-rendszere hatékonyan fogja el a Gázai övezetből kilőtt rakétákat.

"Nem tudom, mi történt Izraellel. Őszintén szólva sokkos állapotban vagyok, mert nem értem, miért nem nyújtanak nekünk segítséget a légvédelemhez" - mondta az ukrán elnök egy francia újságíróknak adott szerdai interjújában, amelyet a sajtóosztálya szombaton hozott nyilvánosságra.

Izreael ugyan elítélte az orosz agressziót, de nem szakították meg a kapcsolatot Moszkvával, mert a szomszédos Szíriában az izraeli erők gyakran támadják az iránbarát milíciát.

"Megértem, hogy nehéz helyzetben vannak a szíriai helyzetet illetően. Kimondom a tényeket. Az izraeli vezetéssel folytatott tárgyalások semmit sem segítettek Ukrajnán" – zárta az interjút az ukrán elnök.

Forrás: tenyek.hu

Kép: Instagram

közösség

további frisss

lap tetejére