Sima szobadísznek nézte az értékes festményt, milliókat bukott a Facebook Marketplace-en

vg.hu • 2023. november 26., vasárnap •
Egy ausztrál anyuka, Sarah Bonner legközelebb kétszer is meggondolja, mielőtt valamit meghirdet a Facebook Marketplace-en. A nő képes volt 200 dollárért eladni egy festményt, aminek a valós értéke több mint 23 ezer dollár.
Sima szobadísznek nézte az értékes festményt, milliókat bukott a Facebook Marketplace-en

Az ausztrál Sarah Bonner nem mert nagyot álmodni, és nemrég meghirdetett egy festményt a Facebook Marketplace-en 200 dollárért. Az alkotást Pierre Soulages készítette, a festő pedig 2022-ben hunyt el - írja cikkében a 24.hu-ra hivatkozva a vg.hu.

Sarah még 2021-ben vásárolta meg a minimalista képet, de gondolta, megpróbál egy kis jövedelem-kiegészítésre szert tenni vele. 100 dollárért hirdette meg a képet az online piactéren. Gyorsan érkezett a festményért egy 200 dolláros ajánlat, ami végül a legmagasabb licitnek számított, így a kép elkelt.

Első hangzásra nem tűnik rossz üzletnek 100 helyett 200 dollárt kaszálni egy felesleges festménnyel, de Sarah nem örülhetett sokáig a könnyű pénznek.

Bár a kép elkelt, a következő napokban Sarah folyamatosan kapta a telefonhívásokat, sokan érdeklődtek, hogy megvan-e még az alkotás. Ez már kezdett gyanús lenni az ausztrál nőnek, úgyhogy utánajárt, hogy miért érdekel ennyi embert Pierre Soulages műve. Végül felhívták rá a figyelmét, hogy a művész halálával a képei értéke is megugrott. 

Sarah egykori festménye például igazából 23 800 dollárt, átszámítva nagyjából 8,2 millió forintot ér.

Pierre Soulages alkotásai egyébként egyre keresettebbek. A Sarah képéhez hasonló művei például 50 ezer dolláros áron szoktak elkelni, de volt olyan festménye is, amiért 35 millió dollárt sem sajnáltak.

Kép: AFP

közösség

további frisss

lap tetejére