Sikeres volt az akció - Több mint hárommillió forint gyűlt össze Grétának

• 2023. június 06., kedd •
A Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK labdarúgócsapatának kezdeményezésére, a Szentpéterfai SE támogatásával jótékonysági akció indult Geosits Gréta gyógykezelésének támogatására – a sikeres akció vasárnap zárult, szép eredménnyel.
Sikeres volt az akció - Több mint hárommillió forint gyűlt össze Grétának

A 10 éves Gréta családjával Pornóapátiban él. Még óvodás volt, amikor agyi értágulatot diagnosztizáltak nála. Az elmúlt években két sikeres műtéti beavatkozáson esett át. De további, külföldi műtétekre lenne szükség – amelyek finanszírozása bizony költséges.

A két futballcsapat, a Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK és a Szentpéterfai SE a pályán örök riválisok, most azonban összefogtak a jó ügy érdekében, és közösen egy szinte az egész tavaszi szezon folyamán tartó jótékonysági akciót hirdettek meg. Első lépésként támogatókat gyűjtöttek össze, továbbá a két csapat a hazai tavaszi meccsein tombolát árult. Az ünnepélyes tombolasorsolást vasárnap a Felsőcsatár–Szentpéterfa (3-1) megyei II.-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés után tartották.

Több vasi futballklub, sportegyesület, civil egyesület, vállalkozó, cég állt a kezdeményezés mellé különböző pénzekkel, ajándékokkal – de akadt komoly összeget adó névtelen támogató is. A Ferencváros szentpéterfai válogatott futballistája, Varga Barnabás a – még paksi – mezét ajánlotta fel licitre.

Az akció sikeres volt, közel hárommillió forint jött össze. A vasárnap esti rögtönzött kis ünnepségen a csatári klubtól Kiss András elnök, a szentpéterfai egyesület képviseletében pedig Skrapits Ferenc technikai vezető adta át a Geosits családnak az összegyűjtött pénzt. És lezajlott a tombolasorsolás – a nyertesek ki lesznek értesítve.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére