Schäfer újra a pályán: Szoboszlai örül, Rossi reménykedhet

• 2023. november 04., szombat •
Közeleg Schäfer András visszatérése. A korszellemnek megfelelően az Instagramra feltöltött fotóval maga az Union Berlin magyar válogatott középpályása adott erről hírt. Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos rögvest reagált a bejegyzésre, s talán Marco Rossi is reménykedhet. A sérülések szabdalta magyar labdarúgó-válogatottnak hatalmas segítséget jelentene, ha Schäfer András szerepelhetne a két utolsó Európa-bajnoki selejtezőn Bulgária, illetve Montenegró ellen.
Schäfer újra a pályán: Szoboszlai örül, Rossi reménykedhet

Schäfer András az elmúlt hetekben nem mutatkozott Budapesten. És ez jó hír. Az Union Berlin és a magyar válogatott középpályását kávézókban itt-ott még a nyár derekán is lehetett látni idehaza, az elmúlt hetekben azonban már nem. Egyszerű a magyarázat, a 24 éves futballista visszatért Berlinbe - írja a Magyar Nemzet.

Schäfer a klubja engedélyével idehaza végezte a rehabilitációt az újabb műtétje után, s ő maga közölte az örömhírt, hogy immár harcra kész állapotban van. Az Instagramon posztolt egy képet, amelyen az edzőpályán, labdákkal látható.

A kép üzenete egyértelmű. Schäfer már ott tart a rehabilitációban, hogy labdás edzéseket is végezhet. Ám érdemes tüzetesen megnézni az árulkodó képet.

Schäfer András kipattintotta magát az elmúlt fél évben

Schäfer András nem tétlenkedett az elmúlt hónapoban. Mintha a vádlija is erősebb lenne, mint korábban, a vállát, a hátát látva pedig nem is kérdés, hogy rengeteg időt töltött az edzőteremben, egyértelműen megizmosodott.

Valószínűleg éppen erre volt szüksége. Schäfer technikás, nagy munka bírású és bátor futballista. A 2021-es Európa-bajnokságon robbant be igazán, a németek ellen fejelt gólja örökre emlékezetes, ahogy a testi épségét nem féltve berobbant a német védők közé, vállalva az ütközést akár Manuel Neuerrel.

Ám Schäfernek volt egy sebezhető pontja. A Bundesliga darálójához képest kicsit talán törékeny volt a teste. Nos, láthatóan ennek vége, a magyar válogatott erőssége alaposan ki van pattintva.

Szoboszlai és Kerkez gyorsan reagált

Schäfer bejegyzésére Szoboszlai és Kerkez gyorsan reagált, de valószínűleg Marco Rossi is örülhet. A magyar labdarúgó-válogatottat az elmúlt hetekben csapásként érte több kulcsjátékos sérülése. Előbb Willi Orbán, majd Fiola Attila, aztán Varga Barnabás, rá néhány napra pedig Sallai Roland is kidőlt. Kellemes meglepetés lenne, ha Schäfer viszont ott lehetne a magyar válogatott keretében a Bulgária elleni, idegenbeli (november 16.), majd a Montenegró elleni hazai (november 19.) Európa-bajnoki selejtezőn. Először persze klubcsapatában, az Union Berlinben kellene játszani, mostantól különösen érdemes lesz figyelni a fővárosiak összeállítását.

Egy éve tart Schäfer kálváriája

Schäfer András tavaly novemberben, a belga Union Saint-Gilloise vendégeként 1-0-ra megnyert Európa-liga-mérkőzésen sérült meg először. A játékos siettette a visszatérést, már januárban újra pályára lépett, az Werder Bremen elleni idegenbeli meccsen csereként lépett pályára, majd ezután kezdő volt a Hertha elleni városi rangadón, de szünetben fájdalmas arccal, sántikálva hagyta el a pályát, le is kellett cserélni. Schäfer április 29-én a Bayer Leverkusen ellen tért vissza ismét, de mindössze három bajnoki után ismét kidőlt a sorból, a Freiburg elleni Bundesliga-meccsen megint előjött ugyanaz a probléma. Ezután a játékos elmondta, csak akkor játszik ismét, ha teljesen felépül.

– Valószínűleg most még óvatosabb lesz mindenki, hiszen nem az a cél, hogy egy mérkőzésre valahogyan összedrótozzanak, hanem hogy a következő tizenöt évben futballozni tudjak – nyilatkozta júniusban a játékos.

Nos, remélhetőleg eljött a pillanat.

Schäfer András nagy alakításai az Union Berlinnél:

Borítókép: Schäfer András és Willi Orbán. Jó lenne őket ismét együtt látni a magyar válogatottban (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére