Ritka kincsekre bukkantak egy Fejér vármegyei családi házban, a legértékesebb tárgy egy sarokban porosodott

• 2024. február 20., kedd •
Több százezer forint értékű kincsekre bukkantak egy Fejér vármegyei családi házban. A külföldön élő örökösök nem tartottak igényt a holmikra.
Ritka kincsekre bukkantak egy Fejér vármegyei családi házban, a legértékesebb tárgy egy sarokban porosodott

Újabb kincsekre bukkant Krizantina és hagyatékkezelő csapata. A budai villa és az órásmester lakása után, most egy Fejér vármegyei családi házat ürítettek ki a tulajdonosok kérésére - olvasható a Metropolon.

A házban élő házaspár halála után a külföldön élő örökösök nem tartottak igényt a holmikra, így azokkal együtt adták el a házat. Az új tulajdonosok Krizantináékat kérték fel, hogy vásárolják fel az értékeket.

120 ezres kakasra, 250 ezres órára bukkantak

A házaspár otthonában rengeteg személyes dolog maradt, még a hűtő is tele volt étellel. 

„A bútorokon kívül mindenre megállapodás született” - kezdte lapunknak Krizantina. A legkülönlegesebb tárgy egy több, mint 10 kilós, 71 cm magas francia, kézzel festett kerámia kakas volt, aminek a piaci értéke 120 ezer forint, a sarokban porosodó polcos szecessziós óra pedig nem kevesebb, mint 250 ezer forintot ér.

„Tegyék ki a szemétdombra, had kapirgáljon”

A családnak először rossz tapasztalata volt egy értékesítővel. Krizantináék azt tapasztalják, hogy egyre több a csaló ezen a területen.

Előszőr egy állítólagos régiségkereskedőt hívtak, aki a használhatatlan bútorokat felértékelte és azt mondta, hogy másnap megy érte, de azóta sem jelentkezett. A vitrinben lévő Herendi porcelán étkészletet pedig mindössze 60 ezer forintért vitték el, pedig sokkal többet ér. A porcelánkakasra pedig azt mondta, hogy értéktelen; tanácsolta, hogy tegyék ki a szemétdombra had kapirgáljon ott, mert másra úgyse jó

 - mesélte a műtárgybecsüs, aki lelkiismeretesen végzi a munkáját és mindig meg voltak elégedve a megrendelői. Krizantina a kincseit a Lőrinci Bolhapiacon árulja. 

Forrás: metropol.hu
Fotó: olvasói

közösség

további frisss

lap tetejére