Reviczky Gábort baleset érte, levegőt is alig bír venni

• 2024. április 17., szerda •
Egy országos premier előtti jótékonysági vetítésen mutatták be kedd délután Szőke András legújabb filmjét, a Brigádnaplót, ahol a szereplők közül megjelent Badár Sándor, Kautzky Armand, Györgyi Anna, Lajsz András és Bede Róbert. Reviczky Gábor nem tudott elmenni, ugyanis kisebb balesetet szenvedett.
Reviczky Gábort baleset érte, levegőt is alig bír venni

„Megrepedt a bordám, levegőt is alig tudok venni” – mondta az Index megkeresésére Reviczky Gábor. A színművész elmesélte, hogy a balesetet a kedves és gyönyörű, ragdoll- és perzsakeverék macskája okozta, aki – a szürke színe miatt – a Gandalf névre hallgat - írja az Index.

A macska mindig körülöttem mászkál, tekereg, még velem is alszik, és egyszer, amikor öltöztem, véletlenül megcsúsztam, és ráestem a fotel karfájára. Akkor még nem is éreztem fájdalmat, csak másnap. Először azt hittem, a vesém fáj, de a feleségem azt mondta, hogy a fájdalom helyén lát egy horzsolást, és akkor már tudtam, hogy ez az esés miatt lehet

– mesélte a hat nappal korábbi baleset részleteit. Éppen ment az onkológiára kontrollra, ahol az orvosa felírt neki Flector port, így bár enyhült a fájdalom, köhögni azért csak egy meghatározott pozitúrában tud.

Reviczky Gábor elmondása szerint a repedés rosszabb, mint a törés, mert a szervezet burkot képez köré, ami nyomja az izmokat. Az orvosa szerint nem jött jókor ez a baleset, de szerencsére az onkológia vizsgálatok rendben vannak, és javul az a színművész állapota. „Tavaly szeptember 4-én ért véget a kemoterápia, utána két hónapig annyira le voltam gyengülve, hogy vezetni se tudtam. Most már jobban vagyok” – mondta Reviczky Gábor, aki remélhetőleg a bordarepedésből is minél előbb felépül.

Brigádnapló

Szőke András filmjéről annyit tudni, hogy a rendező a tőle megszokott, keserédes stílusával kezdett bele a rendszerváltás egy szeletének bemutatásába, a szentesi Petőfi Szocialista Brigád fellelt eredeti brigádnaplójának felhasználásával, olvasható a Port.hu-n.

A Brigádnapló a közösség összetartozását, a túlélést és a kreatív megoldásokat helyezi előtérbe a hiánygazdaság, a szocialista tervgazdálkodás idejében, célul tűzve ki, hogy a múltba való elmélyedés mellett humorával a fiatal korosztályt is megszólítsa, és bemutassa számukra a hetvenes-nyolcvanas évek néha burleszkszerű mindennapjait.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére