Répcelaki felkészülés brazil edzővel - Végigedzik a nyarat a ketrecharcosok a szeptemberi gála előtt

há • 2024. június 17., hétfő •
Répcelakon tartottak kétnapos nemzetközi edzőtábort profi MMA sportolóknak. A résztvevők négy országból érkeztek, nem véletlenül. Őze Balázs főszervező a frisss.hu-nak elmondta: azért hívtak külföldről is edzőtársakat, hogy a magyarok - akik egyébként egy rangos szeptemberi gálára készülnek - a lehető legmagasabb színvonalon készülhessenek. Ehhez egy világhírű edzőt is hívtak.
Répcelaki felkészülés brazil edzővel - Végigedzik a nyarat a ketrecharcosok a szeptemberi gála előtt

A múlt hétvégén zajlott répcelaki edzőtábor a földharcra fókuszált, ebben nagy segítséget jelentett a sportolóknak a szombat délelőtti szeminárium, amelyen egy brazil csapat irányította a felkészülést. - A lényeg ezúttal az volt, hogy a szeptemberi gála kínai résztvevőire felkészüljenek a harcosok. A kínaiak egy nagyon erős álló harcot sajátítottak el, mi azonban a földön próbáljuk eldönteni majd a mérkőzéseket. Így állította össze az edzéseket a brazil Luiz Antonio Barboza de Silva, egy 9 danos ju jitsu nagymester, aki már számos brazil harcos felkészülését segítette a világ legnagyobb MMA szervezetében, a UFC-ben, és aki most új technikákat tanított a mieinknek - tudtuk meg.

Néhány sportoló a környékről érkezett, ilyen Boldog Martin is, akinek főmérkőzése lesz szeptemberben. Őt a Dunántúlon sokan ismerhetik, de jöttek nagy számban Budapestről is versenyzők az edzőtáborba, összesen mintegy ötvenen. Voltak résztvevők Albániából, Szerbiából, Afganisztánból, Ausztriából, Brazíliából is.

A szervezők az egész sportcsarnokot kibérelték, a küzdőteret teljes terjedelmében használták, 200 négyzetméternyi tatamin folyt az edzés. A reggelek a csarnok futópályáján indultak futással, majd délelőtt a földharcot gyakorolták, délután pedig éles küzdelmek zajlottak. A sportolók a vasi kisvárosban szállást is kaptak, így a két napot végig együtt töltötték.

A Vendetta Fight Nights szeptember 21-i szombathelyi gálájára készülve újabb komoly találkozót szerveznek a versenyzőknek, augusztusban egy négynapos edzőtáborban folytatódik a felkészülés.

közösség

további frisss

lap tetejére