Rengeteg eső esik ma országszerte – kiadták a figyelmeztetést több vármegyére

• 2023. december 01., péntek •
Estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet. Főként az ország északi kétharmadán várható további tartós eső – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Rengeteg eső esik ma országszerte – kiadták a figyelmeztetést több vármegyére

Az ország több területén hullhat kiadós mennyiségű eső, a legtöbb csapadék a Szombathely–Debrecen vonal széles sávjában valószínű - olvasható a Magyar Nemzeten. A szél napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz – tájékoztatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű,

 északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet – írják.

Este nagyrészt borult marad az ég. A csapadék szombat reggelre az északnyugati határvidék kivételével mindenütt megszűnik, ott vegyes halmazállapotú csapadék valószínű.

A Viharsarokban a déli szél lesz élénk, olykor erős, hajnaltól pedig az északnyugati tájakon is megélénkül az északnyugati szél.

A minimum-hőmérséklet többnyire 0 és +8 fok között várható, de a délkeleti határ mentén melegebb is lehet – közölték. 

Péntekre a meteorológusok ónos eső miatt figyelmeztető előrejelzést adtak ki. Eszerint elsőfokú, citromsárga figyelmeztetésben érintett Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala vármegye. 

Az érintett térségekben 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére