Rekordidő alatt gyűjtötte össze az ajánlásokat a FIDESZ-KDNP

mc • 2024. április 22., hétfő •
Rekordidő, alig néhány óra alatt gyűjtötték össze a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjei és Lenkai Nóra polgármesterjelölt a június 9-i önkormányzati választáshoz szükséges ajánló aláírásokat. A jobboldali pártszövetség képviselőaspiránsai hétfőn reggel együtt vitték be a Városházára ajánlóíveiket.
Rekordidő alatt gyűjtötte össze az ajánlásokat a FIDESZ-KDNP

Az érvényben lévő önkormányzati választásról szóló törvény szerint a 10 000-nél több lakosú településen és a fővárosi kerületekben egyéni választókerületi képviselőjelölt az lehet, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott. A jelöléshez szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon.

A hétvégén ennek megfelelően a választáson indulni szándékozó politikai pártok és szervezetek gyűjtötték az aláírásokat jelöltjeiknek. A FIDESZ-KDNP jelöltjei és aktivistái pár óra alatt begyűjtötték a szükséges támogatói aláírásokat.  A választópolgárokkal való találkozások tapasztalatairól kérdeztük őket.

Lenkai Nóra polgármesterjelölt:

- Nagyon hálás vagyok azért a szeretetért, támogatásért és biztatásért, amit kaptam az aláírásgyűjtés közben. Az emberekkel átbeszéltük, hogy mik azok a közügyek, amelyek a leginkább foglalkoztatják őket. A szombathelyiek elmondták, hogy változásokra van szükség. Biztosítottak arról, hogy megválasztásom esetén számíthatok rájuk, és együtt építünk egy új Szombathelyt!

Illés Károly, a FIDESZ Szombathelyi Szervezetének elnöke:

- Nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem. Mindenhol szeretettel fogadtak bennünket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy soha ilyen gyorsan nem gyűlt össze a kellő számú aláírás, sőt annak a többszöröse. Ennek természetesen nagyon örülünk, de nem állunk meg, az aláírásgyűjtés folytatódik, hiszen nagyon fontos választások előtt állunk. Sokan gondolják úgy, hogy Szombathely elmaradt a szomszédos vármegyeszékhelyekhez képest, ezért változásra van szükség! Az önkormányzati választások mellett az európai uniós voksolás szintén fontos, ezért továbbra is tartjuk a kapcsolatot támogatóinkkal. 

közösség

további frisss

lap tetejére