Pazar elegancia a lakberendezésben: az arany színű tapéta varázsa

szponzorált tartalom (x) • 2023. március 22., szerda •
Az arany egy karakteres szín, amelyet alapesetben kisebb felületeken, kiegészítő színként érdemes használni a lakberendezésben. A falon alkalmazva más színnel kombinált tapétán mutatós, de csak abban az esetben, ha már ezen felül nem halmozzuk a bútorokon és tárgyakon az arany megjelenését.
Pazar elegancia a lakberendezésben: az arany színű tapéta varázsa

Az elegánsan csillogó hatás időtálló és egyedi külsőt kölcsönöz otthonunk enteriőrjében. Az arany a bőséget, a gazdagságot, a minőséget jeleníti meg szimbolikusan, de a hatalom, a halhatatlanság és a dicsőség színe is egyben.

Aranyló napsugarakat csempész helyiségeink falára az exkluzív arany színű tapéta. Mivel a jómódot is jelképezi, kifejezetten kedvelt szín a szállodai szobák, bárok, elegánsabb üzletek, vagy akár irodák falán is. Ez a meleg szín azonban békét és nyugalmat varázsol az otthonunkba is.

Arany a különböző lakberendezési stílusirányzatokban

Napjaink trendjeiből sem maradhat ki ez a pompás szín, de a barokk korban kifejezetten nagy szerep jutott neki. Manapság a csillogó világú glamour irányzat hű és stílusos kiegészítője az arany, de hatékony az art deco stílus kifejezésében is. Az irányzatra jellemző antikolt megjelenés kihangsúlyozásához tökéletes kellék az arany.

A vintage stílusban az arany a meleg meghittséget fejezi ki, a minimál stílusban pedig a finom eleganciát erősítheti. Ha jól választjuk meg az arányokat, bármely stílusban megállja a helyét és nem lesz sem tolakodó, sem giccses, hanem kifinomult és modern.

Milyen színek illenek az aranyhoz?

Légies és könnyed végeredményt érhetünk el, ha az aranyat a fehérrel kombináljuk, ez a két szín kiváló társa egymásnak. Ám ha nem szeretnénk, hogy eluralkodjon otthonunk színvilágában a káosz, az intenzív árnyalatokat kerüljük el, így marad harmonikus ez az összeállítás.

Míg a fehérrel visszafogottabb hatást érhetünk el, ami beleolvad a környezetbe, addig a feketével már sokkal drámaibb és feltűnőbb kombinációt alkot az arany szín. Remekül mutat az arany babarózsaszínnel, mentazölddel, az olajzölddel, a szürkével, de a sötétbarnával és a bordóval is. A fenséges pezsgőszín különböző árnyalataival összekapcsolódva pedig nemcsak az anyagi, de a spirituális és érzelmi gazdagságot is mutatja.

Mindenkinek más és más nyeri el a tetszését. Nézzük meg, milyen kombinációkat kínál a tapétabolt és győződjünk meg róla, hogy a különböző színek milyen hatással vannak ránk.

Az arany színű tapéta

Egy bátran megválasztott arany színű tapétával csodákat érhetünk el egy egyhangú szobában is. Ha domináns szerepet szánunk neki, akkor képes magára vonni a figyelmet a körülötte lévő bútorok és egyéb lakberendezési tárgyak ellenére is.

A Tapétabolt webáruház kínálatában számos gyönyörű arany tapéta közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet.

Bár az arany megosztó szín, de tudatos tervezéssel és némi jó ízléssel igazán varázslatos otthont alakíthatunk ki ennek az árnyalatnak a segítségével. Mindössze annyi az aranyszabály, hogy tökéletes harmóniában legyen a helyiség minden más színével és kiegészítőjével.

 

közösség

további frisss

lap tetejére