Óvodai tragédia: egy nektarin okozta az 5 éves fiú halálát

borsonline.hu • 2023. május 29., hétfő •
Felfoghatatlan fájdalmat élnek át a szülők. A fiú halála elkerülhető lett volna.
Óvodai tragédia: egy nektarin okozta az 5 éves fiú halálát

Teljesen váratlanul ért véget egy 5 éves angyalarcú kisfiú élete. A gyermek speciális igényű volt, a felügyelők mégis egyedül hagyták az adelaide-i Henley Beach Óvodában - írta meg a borsonline.hu.

A tragédia akkor történt, amikor a kis Lucas Latouche Mazzei kedvenc rajzfilmje, a Gruffalo nézése közben megfulladt egy nektarintól. Ez idő alatt valójában egy természettudományos órán lett volna a helye, ahová nem engedték be, attól tartva, hogy majd tárgyakat vesz a szájába. 

A tanára és a segítője nem láttak rá az osztályteremből a kisfiúra, így azt sem vették észre, amikor fuldoklott. Csak időnként ellenőrizték, és amikor rátaláltak már késő volt. A helyszínre siető mentőszolgálat kétségbeesetten próbált segíteni a fiún, de nem tudták megmenteni.

Az eset kivizsgálása során megállapították, hogy a kisfiú halála megelőzhető lett volna, ha nem hagyják felügyelet nélkül.

- Egyértelmű volt, hogy az Oktatási Minisztérium nem akarta tudni, hogyan halt meg egy kisfiú a felügyeletük alatt. Nem voltak érdekeltek abban, hogy tanuljanak a halálából, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő - árulta el érzelmes nyilatkozatában a gyászoló édesanya, Daniela, aki hozzátette: a válaszok megtalálásának folyamata rendkívül bántó és kegyetlen volt a számukra.

A halottkém a fiú halálát szívszorítónak és tragikusnak nevezte: - Lucas szüleit a gyász emésztette fel drága kisfiuk azon a napon bekövetkezett halála miatt. 

Egy héttel Lucas halála után az iskola kiadott egy hírlevelet, amelyben azt írta, hogy a fiú egy, az állapotával kapcsolatos, elszigetelt orvosi epizódot követő komplikációkban halt meg - közölte a The Sun. 

Kép: The Sun

közösség

további frisss

lap tetejére