"Öt évetek volt rá" - Piros lapot adtak a szombathelyiek a városvezetésnek

vaol.hu • 2024. április 05., péntek •
"Ezt az utat felújítjuk" - hirdetik a táblák többfelé Szombathelyen. A város polgárai most "piros lappal" mondtak véleményt az Éljen Szombathely! be nem váltott ígéreteiről.
Öt évetek volt rá - Piros lapot adtak a szombathelyiek a városvezetésnek

A vaol.hu írta meg - eredeti cikk itt - , hogy az elmúlt időszakban több táblát helyezett ki az Éljen Szombathely! frakció által vezetett baloldali városvezetés az alábbi felirattal: Ezt az utat felújítjuk! Valakinek vagy valakiknek azonban szemet szúrtak a táblák, ugyanis csütörtök reggelre a táblákon piros feliratok jelentek meg az alábbi szöveggel: Öt évetek volt rá!

A feliratok a vaol.hu olvasói szerint több táblán is szerepeltek, ám ezeket eltávolították.

Mint írják, a szombathelyi  önkormányzat 2024. évi költségvetésében az út-híd szakfeladatok táblában burkolati jelek festésére 40 millió forintot, helyreállításokra (teljes pályaszerkezet cserére) 15 millió forintot, hézagkiöntésre 5 millió forintot, kerékpárút-fenntartásra 25 millió forintot, kátyúzásra 143 millió 700 ezer forintot, hídfenntartásra 6 millió forintot, járdafenntartásra 130 millió forintot irányoztak elő. Egyik tételnél sem nőtt olyan jelentős mértékben a tervezett önkormányzati forrás összege, mint a városi hetilap esetében.

A szombathelyi városi lap költségei az elmúlt három évben megháromszorozódtak,

tavaly a lap megjelentetése a városnak több mint 90 millió forintjába került - írják.

közösség

további frisss

lap tetejére