Összelegózható telefonnal térne vissza a Motorola

Frisss.hu/Forbes.com Fotók: Forbes.com • 2016. július 25., hétfő •
Már csak a név a régi.
Összelegózható telefonnal térne vissza a Motorola

A moduláris okostelefonok ötlete nem újdonság, ott van például a Google kockákból összerakható projektje, az Ara, vagy a félig késznek tűnő LG G5 is. Most a Lenovo leányvállalataként létező Motorola készített valamit, ami a kettő közti, normálisan használható átmenetet képviselheti.

Az új Moto Z Droid és Moto Z Force Droid készülékek elég stabil platformnak tűnik, belül a Qualcomm egyik legerősebb processzorával, a Snapdragon 820-assal. A prémium kategóriába pedig nem a karcsúságukkal fognak betörni ezek a telefonok, hanem a különleges hátlapjukkal, illetve az azon lévő szabadalmaztatott rögzítési rendszerrel, amivel a külön eszközöket lehet csatlakoztatni.

A két Motorola telefon hátlapja polírozott fémnek tűnik, amin van néhány réz érintkező, ezen keresztül csatlakoztathatóak a különböző modok, amik mágnesekkel maradnak a telefonon. A ezeket a kiegészítőket bármikor levehetjük a telefonról, nem kell újraindítani az egészet, csak egy üzenet jelenik meg a kijelzőn, hogy új mod mit tud.


Jelenleg három ilyen plusz "hátlap" kapható a Moto Z Droidhoz és a Moto Z Force Droidhoz, ezek közül az egyik egy 6 wattos JBL hangszóró, ami ugyan nem váltja meg a világot, de egész jónak tűnik.

A második ilyen mod a Moto Insta-projektor, ami a csatlakoztatás után néhány másodperccel máris képes kivetíteni a falra azt, ami a telefon kijelzőjén van. Ahogy a JBL hangszórós modban, ebebn is van egy beépített kitámasztó és van egy tekerőkapcsoló, amivel a projektoron tudjuk a fókuszt állítani. A fénye nem túl erős, de a nyaraláskor a gyerekeknek egy-egy mesét simán ki lehet vele vetíteni a falra, és ilyenkor kár, hogy a hangszórót meg nem lehet pluszban rátenni...

A harmadik kiegészítő egy powerbank, amivel az akkumlátor kapacitását növelhetjük. Mindkét változat AMOLED kijelzővel és Adreno 530-as grafikus csippel. A Moto Z Droid 13 megapixeles, a Moto Z Force Droid pedig 21 megapixeles kamerával érkezik majd. A plusz csavar pedig az, hogy a telefonon nincs jack dugó, csak egy USB-c csatlakozó, így a fülhallgatóinknak egy konverter kell majd.

közösség

további frisss

lap tetejére