Összekaszabolt, súlyosan sérült kutyát találtak Szombathelyen, eljárás indult

• 2023. augusztus 23., szerda •
Feltehetően brutálisan bántalmaztak, majd magára hagytak múlt héten egy kutyát a város Oladi Plató részén. Az állatot járókelők találták meg, akik rögtön segítséget hívtak. Az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat munkatársa azonnal a helyszínre sietett, ám már nem tudott segíteni az összekaszabolt, súlyosan sérült állaton.
Összekaszabolt, súlyosan sérült kutyát találtak Szombathelyen, eljárás indult

Az eset az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat közösségi oldalán közzétett bejegyzés szerint múlt kedden történt, 17.17-kor érkezett bejelentés a Közterület-felügyelet Szolgálatirányító Központjába. A szolgálatirányító közterület-felügyelő egy ebrendészt soron kívül a helyszínre irányított, aki 17.31-kor ért a helyszínre. Akkor már belepték a legyek a kutya vérző sebeit. Kiérkezésekor az eb már nem adott életjelet, ám mivel a bejelentő szerint az állat még életben volt a bejelentés pillanatában és az ebrendész tudta, hogyan kell kutyáknál szívmasszázst végezni, így még megpróbálta újraéleszteni az állatot, de már késő volt.

Miután megállapították, hogy az eb elpusztult, a tetemet a hatályos jogszabályoknak megfelelően az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat telephelyére vitték, ahonnan a szerződéses partner elszállította ártalmatlanításra. - Arra vonatkozó információ, hogy az ebet magára hagyták-e vagy elkóborlást követően hullott-e el, a helyszínen végzett adatgyűjtés során nem került birtokunkba - tájékoztatott Károlyi Ákos, Szombathely jegyzője.

A Facebook-poszt tanúsága szerint a kutya chipes volt. A kiolvasott adatokból kiderült, hogy gazdája nem szombathelyi. A tulajdonost megpróbálták a megadott telefonszámon elérni, az azonban már nem aktív. Az ebrendészet elárulta, a kutyát Zoénak hívták, egyúttal pedig kérték, hogy akinek bármilyen információja van a tulajdonosról, jelezze számukra.

Egyelőre nem tudható, hogy a kutya hogyan, milyen módon szerzett súlyos sebeket, vágásokat. Az esettel kapcsolatban a hatályos jogszabályok alapján állatvédelmi eljárás indult. Az ügy állásáról megkérdeztük a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, tőlük azonban lapzártánkig nem érkezett válasz.

Forrás: vaol.hu
Fotó: VN archív

közösség

további frisss

lap tetejére