Orvosmeteorológia: nagyon nehéz szombat vár a frontérzékenyekre

• 2022. december 03., szombat •
A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint két kettősfront között sem mérséklődnek jelentősen a frontérzékenyek panaszai, estétől pedig újabbak is előjöhetnek!
Orvosmeteorológia: nagyon nehéz szombat vár a frontérzékenyekre

Az időjárás-érzékenyek a frontmentes nap ellenére sem tapasztalják a tüneteik észrevehető mérséklődését, most is különféle panaszok léphetnek fel. Ha ön is fejfájást tapasztal, keringési problémái vannak, vagy fásultnak, kedvetlennek érzi magát, ön is érintett lehet.

Kemény a mediterrán ciklonoknak ez a sorozata! Ijesztő kilátások vannak a folytatásban - figyelmeztet a meteogyógyász® a mai videójában:

Fronthatás szombaton

Szombaton front ugyan átmenetileg nem érkezik térségünkbe, de most is sok lehet a panasz. Lesznek tartósan borult területek, ahol a fényhiány miatt kedvetlenebbek lehetünk, és a hűvös idő is okozhat panaszokat. Nagy csapadék ugyan nem lesz, de a szervezetünk nem pihenhet megfelelően.

Az érzékenyek fejfájást, enyhébb izomgörcsöket tapasztalhatnak, rajtuk kívül pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmai is fokozódhatnak. A sajgó végtagokat ajánlott reggel és napközben is többször tehermentesen átmozgatni, és az ízületesek lehetőleg kerüljék a mostani időszakban a vörös húsok fogyasztását. Jó hír, hogy az alvászavarok többeknél mérséklődnek, végre pihenhet egy kicsit a kimerült szervezet, de ez is csak egy naposnak látszik, ugyanis a következő nap újabb front fog érkezni. Sokfelé okozhat a fényhiány lehangoltságot, kedvetlenséget, ez a családi programok sorén is megmutatkozhat.

A fejfájás gyakorisága még átmenetileg sem mérséklődik, ezért ha erre hajlamos, akkor továbbra is nehéz időszakra készüljön. Ráadásul estétől a migrénhajlam is fokozódik!

Szabadtéri tevékenységek

A réteges öltözet nagyon fontos, különösen a hajnali órákban növekszik a megfázásveszély, akár fagyok is előfordulnak. A hűvösebb, borongósabb tájakon napközben is alacsony marad a hő- és komfortérzet.

Forrás: meteoklinika, egeszsegkalauz.hu

közösség

további frisss

lap tetejére