„Örök hálánk a mentősöknek!” – rohamkocsiban jött a világra egy kisbéri édesanya babája

• 2024. február 23., péntek •
Életükben először vezettek le szülést egy tatabányai mentőegység tagjai, ráadásul mindezt a rohamkocsijukban.
„Örök hálánk a mentősöknek!” – rohamkocsiban jött a világra egy kisbéri édesanya babája

Kórház felé száguldó mentőben született meg egy kisbaba Komárom-Esztergom vármegyében - írja a Bors. Az édesanyához vasárnap (február 18.) este riasztották a mentőket, ám a kórházig már nem jutott el. Szerencsére a talpraesett mentősök nem estek kétségbe és a legnagyobb profizmussal kezelték a helyzetet, így az édesanyát és újszülött kislányát is egészségesen szállíthatták kórházba.

Vasárnap este kezdődtek a terhessége 39. hetében járó várandós nő szülési fájásai Kisbéren. A mentésirányítás azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, amely a szükséges vizsgálatokat követően rögtön el is indult a kismamával a kórházba. Csakhogy menet közben felgyorsultak az események, így a rohamkocsi félreállt az úton, a mentősök pedig felkészültek a szülés levezetésére. 

Az egység mindkét tagja először vezetett szülést, és pontos, szakszerű segítségnyújtásuk, biztató szavaik segítségével a fiatal édesanya mindössze néhány perc alatt világra hozta második gyermekét, a kis Hannát, aki rögtön fel is sírt. 

– számolt be a történtekről az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Perceken belül újabb mentőegység érkezett a helyszínre, együtt megvizsgálták az újszülöttet és anyukáját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba.

Az édesapa és az édesanya is szörnyen hálás a talpraesett mentősöknek. A közösségi oldalukon mondtak köszönetet a mentős csapatnak.

"Nagyon szépen köszönjük a segítséget. Örök hálánk a mentősöknek!" – írta az édesapa.

"Szívből gratulálunk nektek! Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk az egész családnak! "

 – írták a családtagok.

Fotó: OMSZ
Forrás: borsonline.hu

közösség

további frisss

lap tetejére