Őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét

• 2024. június 19., szerda •
A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál kutatást végzett, a hatóságok pedig őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt. A hírre Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is reagált.
Őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét

A hatóságok kedden őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert – értesült az Index.

A lap úgy tudja, hogy az őrizetbe vétel egyenes folyománya annak, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában kedden összehangolt akciót hajtott végre az óbudai önkormányzatnál.

A nyomozó főügyészség keddi közlése szerint, amit az MTI adott hírül, korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást, amelyek ügyben jelenleg több helyszínen, köztük a III. kerületi önkormányzatnál folynak eljárási cselekmények. Részletesebb tájékoztatást várhatóan szerdán adnak az ügyről.

Az ügyészség már márciusban is tartott hasonló akciót, akkor azt közölték, hogy négy embert őrizetbe vettek. A megalapozott gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

Reagált az önkormányzat

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a házkutatásra reagálva közleményt adott ki, amely szerint a hivatal munkatársai az ügyészséggel mindenben együttműködtek, és az általuk kért iratokat is hiánytalanul átadták.

Leírták, hogy az ügyészségi tájékoztatás szerint a nyomozati cselekmény ugyanabban az ügyben zajlik, amellyel kapcsolatban márciusban már kértek be iratokat az önkormányzattól.

Az ügyészség közleményében azt írja, hogy az akcióban 40 hivatalos személy, köztük a Készenléti Rendőrség állományának tagjai vesznek részt, de Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata szerint az épületében mindössze öt fő hivatalos személy tartózkodott.

Ismét leszögezzük, hogy az önkormányzat minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget és a fiktivitást. Az erre vonatkozó bizonyítékok rendelkezésre állnak, és ismételten nyilvánosságra fogjuk hozni azokat.

– írták.

Forrás: index.hu
Fotó: obuda.hu

közösség

további frisss

lap tetejére