Óriási vörös halszörnyet fogtak ki a Dunából

• 2024. április 02., kedd •
Vöröses színű, 21 kilós óriás ponty akadt horogra Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) egyik ágánál. A különleges példányt már tavaly március elején is kifogta Siket Máté.
Óriási vörös halszörnyet fogtak ki a Dunából

Közel egy év különbséggel ismét horogra akadt a Ráckevei-Soroksári Dunában a különleges színű, vörös óriás ponty - írja az Index. A halat ráadásul ugyanaz a horgász, Siket Máté fogta ki – írja a Pecaverzum.

A Ráckevei-Soroksári Duna rekordlistás halait chippel látják el, így a halőrök a hitelesítéskor azonosították a példány korábbi adatait.

A MÉRLEGELÉSNÉL KIDERÜLT, HOGY A VÖRÖS SZÍNŰ PONTY TAVALY ÓTA CSAKNEM 3 KILÓT VESZÍTETT A SÚLYÁBÓL.

A hal egy évvel ezelőtt 24,2 kilogrammot nyomott, míg idén csak 21,5 kilogrammot. További érdekesség, hogy a tavalyi fogási helyszínhez képest 2 kilométerrel feljebb akadt horogra.

A ponty különleges színéről korábban a szakértők elmondták, hogy egy hibás génekkel rendelkező pontyról (Cyprinus carpio) van szó, amelynek teste – a fejét kivéve – eltér a megszokott színektől.

„Bőrének a pigmentsejtjeiben a fekete melaninból és a gyöngyházfényű guaninból kevesebb, a piros eritrofillből és a sárga xantofillből pedig a szokásosnál több képződik. Ez egy fejlődési rendellenesség” – írták.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére