Orbán Viktor a török elnök közreműködését kérte

ripost.hu • 2024. július 10., szerda •
Minden eddiginél brutálisabb, új szakaszába lépett az orosz–ukrán háború – jelentette ki a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette: a napnál is világosabb, hogy ha véget akarunk vetni a szenvedésnek, békére, békekezdeményezésekre lesz szükségünk.
Orbán Viktor a török elnök közreműködését kérte

Rövid videóban számolt be a közösségi oldalán a török elnökkel való megbeszéléséről Orbán Viktor. Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője arra kérte Recep Tayyip Erdogant, hogy támogassa a béke érdekében tett erőfeszítéseinket.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - írja a ripost.hu. Az egyeztetésről szólva a kormányfő úgy fogalmazott:

A legfontosabb téma persze az orosz–ukrán háború volt, amely, ahogyan az várható volt, minden eddiginél brutálisabb, új szakaszába lépett. Napnál is világosabb, ha véget akarunk vetni a szenvedésnek, békére, békekezdeményezésekre lesz szükségünk.

Orbán szerint Törökország már a háború során bebizonyította, hogy a béketeremtés megkerülhetetlen szereplője. 

Erdogan elnök úr volt az egyetlen sikeres államférfi, aki tető alá tudott hozni egy orosz–ukrán megállapodást a fekete-tengeri gabonaszállítások ügyében. Elnök urat arra kértem, hogy támogasson bennünket a békemissziónkban. A háborúzó felek álláspontja továbbra is messze van egymástól, de ha a béke barátai összefognak, együttes erővel megtehetjük a következő lépést a béke irányába

– zárta szavait a miniszterelnök.

közösség

további frisss

lap tetejére