Orbán: A két lemondott női politikusban több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve

• 2024. február 17., szombat •
A miniszterelnök szerint jó emberek is hoznak rossz döntéseket.
Orbán: A két lemondott női politikusban több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve

Orbán Viktor az évértékelőjében hosszan méltatta Novák Katalint, aki szerinte nagyon jó köztársasági elnök volt, a távozása ugyanakkor helyes volt, de nagy veszteség Magyarország számára. Ennek pedig az az oka, hogy a kegyelmi döntését az ország többsége nem fogadta el. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a kegyelmi határozata megbontotta a nemzeti egységet, azt ő helyreállítani már nem tudta - írja a Mandiner.

A kibillent egyensúlyt helyreállítani, a család- és gyermekvédelem ügyében a nemzetet újraegyesíteni csak új elnök hivatalba lépésével lehet. 

Ezt követően beszélt Varga Judit távozásáról is, aki a hagyományoknak megfelelően ellenjegyezte a köztársasági elnök döntését, lemondása szükséges, de igazságtalan volt. A miniszterelnök azt mondta, jó lenne, ha lenne időgép, vissza lehetne menni az időben, de nincs ilyen szerkezet.

„Jó emberek is hoznak rossz döntéseket” – fogalmazott – 

„a kormányra vár a feladat, hogy az erkölcsi rendet helyreállítsa, a kialakult helyzetet jogilag is orvosolja”.

A miniszterelnök Novák és Varga munkáját „zaklatott szívvel” bár, de megköszöni. S kijelentette, a két távozó női politikusban több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére