Órákig küzdött egy ausztrál férfi a rátámadó krokodilokkal

MTI • 2016. május 18., szerda •
A 73 éves ausztrál férfi a barátjával rákászni indult egy mocsaras folyószakaszon. Őt megmentették, de társa a vízbe fulladt.
Órákig küzdött egy ausztrál férfi a rátámadó krokodilokkal

A Viktória állambeli Bendingóban élő 73 éves Ray McCumber és a 75 éves Noel Ramage szabadságukat töltötték a vidéken, kedden reggel indultak rákászni egy 3,5 méter hosszú bádogcsónakkal a Darwinhoz közeli Leaders Creek környékére. Egy krokodil azonban kiborította őket a csónakból, és Ramage belefulladt a vízbe.

McCumber társa halála után kétségbeesve küzdött a csónak köré gyűlő krokodilokkal, amelyek között 3-4 méteres példány is volt. A csónakból kiesett szerszámosládában talált tárgyakkal, csavarkulccsal, gyújtógyertyákkal dobálta a fenevadakat. Megpróbált a partra vergődni, de a mocsaras vízben küzdve egyszer majdnem mellkasig ragadt a sárba, és közben a dagály is megérkezett. Egy krokodil alig fél méterre bukkant fel tőle, de sikerült elkergetnie.

A három órán át kitartóan küzdő McCumbert végül a segélykiáltásait meghalló rákászok mentették meg, akiknek a csónak alá szorult Ramage testét is sikerült magukkal vinni. A súlyosan sokkos állapotú férfit mentőhelikopterrel szállították Darwinba, ahol egy kórházban látták el, mielőtt késő este hazaengedték. Egy szóvivő szerint ahhoz képest, amin keresztülment, egészen jó állapotban volt.

Észak-Ausztráliában a kifejlett sósvízi krokodilok száma a becslések szerint 100 ezer és 200 ezer között lehet.

 

közösség

további frisss

lap tetejére