Ónos eső és havazás váltja egymást

• 2023. december 05., kedd •
Kedden az ország nyugati harmadában az eső mellett a késő délutáni, esti órákban havas eső, az Észak-Dunántúlon tartósabb ónos eső várható (átmeneti ónos eső ekkor a főváros térségében is előfordulhat), majd az éjszaka folyamán a vegyes halmazállapotú csapadékot nyugat felől fokozatosan havazás váltja fel. A reggeli óráktól az Északi-középhegységben gyenge havazásból lepel, 1-2 centiméter tapadó hó hullhat.
Ónos eső és havazás váltja egymást

Jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés főként a Nyugat-Dunántúlon, esetleg a déli határ közelében fordulhat elő - írja az Index. Az Északi-középhegységben délutánig még várható gyenge havazás, hószállingózás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Eközben a déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik a Dunántúl fölé. Ez eleinte eső lesz, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon és Budapest körül már havas eső, ónos eső is valószínű, késő estétől a nyugati határvidéken pedig havazhat is. A délkeleti szél helyenként megélénkül.

A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET MÍNUSZ 1 ÉS 7 FOK KÖZÖTT ALAKUL, A DÉLI HATÁRNÁL LESZ ENYHÉBB AZ IDŐ.

Ónos eső miatt három vármegyében adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized milliméter lesz Vas, Veszprém és Zala vármegyében.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére