Ő a hónap legaljasabb dolgozója: kizavarta a boltból a fiút, csak azért, mert autista

metropol.hu • 2023. szeptember 18., hétfő •
Csak egy képregényt szeretett volna venni az édesanya a fiúnak, de sírva távoztak.
Ő a hónap legaljasabb dolgozója: kizavarta a boltból a fiút, csak azért, mert autista

Különös esetre hívta fel a figyelmet a metropol.hu, ami egy autista férfival és édesanyjával történt meg Budapesten.

Elképesztő, hogy mi megeshet manapság. Az egyik XVII. kerületi újságosnál, úgy tűnik, bőven kijut a diszkriminációból.

Szeptember 15-én, pénteken reggel egy édesanya, Katalin a 37 éves autizmus spektrumzavarral élő fiával, Dáviddal laborvizsgálatra ment. Mivel a férfi nagyon jól bírta a vérvételt és a tűk szúrását, édesanyja megígérte neki, hogy bemennek a közeli újságoshoz, ahol egy könyvet, újságot vagy valamilyen képregényt választhat. Ami ezután jött, arra senki nem számított.

Katalin az újságoshoz belépve szólt az eladónőnek, hogy választana valamit Dávid, majd kifizetik és mennek is. Ezután az újságos lekezelő stílusban közölte velük, hogy azonnal hagyják el a boltot. Katalin sem a hangnemet, sem a kérést nem tudta hova tenni.

Először komolyan azt hittem, én hallom félre, hogy kiküld minket és nem szolgál ki!

Az újságos annyira ráförmedt a 37 éves autista férfira és édesanyjára, hogy sírva távoztak az újságostól. Katalinnak annyi lélekjelenléte ugyan még volt, hogy elkérje a panaszkönyvet.

Nem adta oda a panaszkönyvet! Azt mondta, hogy nincs!

Arról nem is beszélve, hogy ott kellett hagyják azt a szuperhősös könyvet, amire a fiú rámutatott, és amiről édesanyja megígérte, hogy megveszi neki.

Ott volt a könyv, és úgy jöttünk el, hogy nem kaphatta meg! Megszerzem neki, az biztos, mert sokat szenved a betegsége miatt!

A történtek óta az édesanya és fia is zaklatott állapotban vannak, az eseményeket a bolt kamerája is rögzítette. Lapunk információi szerint a fiú azóta egy szörnynek tartja magát. Amellett, hogy nem tud aludni, azt gondolja, hogy az ő hibája volt, hogy kiküldték őket.

Azóta is nagyon kivan Dávid! Azt mondja magára, hogy egy szörny, mert kidobták!

Katalin annyira megdöbbent az eladó reakcióján, hogy hirtelen nem is tudta, hogyan reagálhatna. Egyesek szerint azonnal rendőrt kellett volna hívnia, míg mások szerint egy ügyvédre van szüksége.

Felhívtam egy ügyvédet, aki azt mondta, hogy még ott a helyszínen, azonnal rendőrt kellett volna hívni. Megnézték volna a kamerák felvételeit, és ha valós dolgot állítok, akkor az illető nagyon megütheti a bokáját!

Az édesanya szerint egyértelműen bizonyítható, hogy sem ő, sem fia, Dávid nem tettek semmi rosszat, hiszen minden ott van a kamera felvételén.

Még csak nem is valamilyen dohánycikket vagy alkoholt, hanem egy könyvet akartak venni, ráadásul mindketten nagykorúak.

Katalin később a közeli postára is bement, hogy megkérdezze, hozzájuk tartozik-e az újságos, de azt mondták, hogy nem. Az édesanya emellett nemcsak fiáért, Dávidért aggódik, hanem azért is, hogy máskor, mással ne fordulhasson elő hasonló.

Annyira gyenge vagyok harcolni! Ma minket küldenek ki, utána jön a többi!

Kép: illusztráció, MTI

közösség

további frisss

lap tetejére