Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos volt a FIDESZ szombathelyi szervezetének a vendége

• 2024. április 13., szombat •
A politikus a FIDESZ - KDNP Országjárás programsorozata keretében érkezett, előadása előtt beszélgettünk vele aktuális országos és helyi ügyekről.
Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos volt a FIDESZ szombathelyi szervezetének a vendége

Államtitkár Úr! Nemrég, november járt legutóbb Szombathelyen, akkor a Gondosóra-program kapcsán.

-    A kormány a szolgáltató állam koncepciójában hisz, és ezt  próbálja megvalósítani a gyakorlatban is. A gondosórára eddig 600.000 idős honfitársunk regisztrált, s ez biztonságot nyújt az ő illetve hozzátartozóik számára. 2010-ben kötöttünk szövetséget a nyugdíjasokkal, azóta mindent megteszünk azért, hogy megóvjuk a nyugdíjukat, és más anyagi megbecsülést is nyújtottunk feléjük. Ezen kívül most ezzel a programmal is igyekszünk életüket megkönnyíteni. 

-    Ezúttal az Országjárás keretében érkezett, 59 nappal a választások előtt.

-    Örülök, hogy ismét itt lehetek Szombathelyen, ahová Hende Csaba barátom hívott meg. Lassan valóban ráfordulunk a választási kampányra, és ez a mostani látogatás remek alkalom arra, hogy megismerjem a FIDESZ -KDNP szombathelyi polgármesterjelöltjét és a képviselőjelöltjeit, találkozzam önkénteseinkkel és segítőinkkel. Úgy látom, hogy nagyon komoly és felkészült emberek kérik itt a szombathelyiek bizalmát. Nagyon nagy tétje van június 9-edikének, amikor egyrészt az európai uniós választás kapcsán háború és béke kérdésében kell döntenünk, s emellett az önkormányzati választáson arról is döntünk, hogy milyen irányba menjen tovább Szombathely. Az uniós választáson a FIDESZ a békepártiság jegyében olyan képviselőket szeretne Brüsszelbe küldeni, akik azt fogják képviselni, hogy mielőbb véget érjen a háború, és addig is maradjunk ki belőle. Ami a helyhatósági választási illeti, úgy vélem, hogy Lenkai Nóra és friss, fiatalos lendületes csapata elhozhatja a jó megoldást a város számára. A polgármesterjelölt kiváló stratégiaalkotási és tervezési képességekkel valamint nagyon jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik. 

-    Az uniós választásokra visszatérve, nagyon úgy tűnik, mintha kezdene megváltozni az eddigi politikai status quo. Több országban is előretörtek a jobboldali, konzervatív pártok. Ez Ön szerint előrevetítheti, hogy a júniusi választások nyomán megváltozik az Európai Unióban is helyzet és sikerül a mostani – sok szempontból káros – politikán gyökeresen változtatni?

-    Bízom benne, de még nagyon sok munkát kell nekünk is elvégeznünk a mostani kampányban. Valójában a választás a „háború vagy béke? ”kérdésére ad választ illetve a szuverenista és a globalista erők közötti küzdelemről szól. Mi sokszor elmondtuk, hogy nem akarunk háborút, és nemzetünk szuverenitáshoz is ragaszkodunk. elutasítjuk mind a migránskvótát mind az erőszakos genderpropagandát.

-    Városunkat, Szombathelyt egykoron a Nyugat Királynője címmel illették, amitől bizony most nagyon távol vagyunk. Ön külső szemlélőként, milyenek látja Szombathelyt?

-    Szombathely egy történelmi város, amely többször is jó példát mutatott hazafiasságból. Nagyon sok múlik június 9-én. Úgy látom, hogy Lenkai Nóra és csapata az, aki vissza tudja terelni jó irányba a várost, amely új lendületet tud adni Szombathelynek. Nóra kiváló menedzser, aki meghallgatja az emberek véleményét is, jó példa erre az általa elindított, nagyon sikeres konzultáció. Kormányzati kapcsolatai révén pedig meg tudja valósítani terveit és programját. 


 

közösség

további frisss

lap tetejére