„Nincs bocsánat a fiam gyilkosának!” – megszólalt a Deák téren megkéselt Gergő édesapja

borsonline.hu • 2023. május 22., hétfő •
Mécsessel emlékezik a Deák téren három évvel ezelőtt meggyilkolt Gergőre a családja.
„Nincs bocsánat a fiam gyilkosának!” – megszólalt a Deák téren megkéselt Gergő édesapja

2020. május 22-én, a 18. születésnapját ünneplő Cs. Krisztián két fiatalt késelt halálra. Az ügyben még nem született ítélet, a gyászoló apa pedig már azt szeretné, ha végre lezárulna a rémálom - írja a borsonline.hu.

Cs. Krisztián 2020. május 22-ére virradó éjjel több barátjával a 18. születésnapját ünnepelte. Szokásukhoz híven sokat ittak, agresszíven viselkedtek. Több fiatalba is belekötöttek, míg végül a 16 éves Lászlóval, és barátjával, a 21 éves Gergővel kerültek összetűzésbe.

Krisztián egy késsel mindkét fiatalt megszúrta. Ők a helyszínen életüket vesztették.

Mivel az áldozatok ismert futballdrukkerek voltak, napokkal később az Újpest és a Fradi szimpatizánsai közös megemlékezést tartottak. A demonstrációhoz csatlakoztak különböző politikai csoportok is, akik a halálbüntetés visszaállítását kezdték szorgalmazni.

A tragédia évfordulóján a Bors elérte K. Imrét, Gergő édesapját. A szülő megtörten nyilatkozott érzéseiről és gondolatairól.

– Az ügy nagyon elhúzódott. Júniusban is lesz még három tárgyalás – mondta a családfő, aki az ügy első tárgyalási napjain még megjelent, de azóta nem ment el a bíróságra.

– Nem szeretném látni a fiam és a barátja gyilkosát. Ez a gyerek nem tudja, hogy mit tett. Fiatal volt és bohém, de van egy hatalmas probléma: tisztességes ember nem úgy ünnepli a 18. születésnapját, hogy kiolt két életet. Nagyon bántanak a történtek. Lacit is kisgyerek óta ismertem – mondta Imre, aki szerint

egy Cs. Krisztiánhoz hasonló embertől meg kell védeni a társadalmat.

Korábban a büntetés-végrehajtásban dolgoztam, így tisztában vagyok azzal, hogy Krisztiánra a fiatal korára tekintettel akkor sem lehetne kiszabni a halálos ítéletet, ha még lennének hazánkban kivégzések.

Általánosságban azonban támogatnám a halálbüntetés újbóli bevezetését, mert megfelelő visszatartó tényezőnek tartanám

– jelentette ki Imre, aki egyébként nem kívánja Cs. halálát.

– Kapjon szigorú és méltó büntetést. Azt szeretném, hogy az ügynek végre vége legyen, a tettes pedig vállalja a felelősséget. Az felháborít, hogy a rengeteg egyértelmű bizonyíték ellenére sem ismerte be a tettét. Az előkészítő tárgyaláson felajánlották neki a 23 év 10 hónapot, de elutasította. Láttam a térfigyelő kamerák felvételeit is, melyek alapján egyértelmű, hogy mi történt – magyarázta a gyászoló apa, akitől Krisztián a mai napig nem kért bocsánatot.

Arról hallottam, hogy a vádlott édesanyja megpróbálta velünk felvenni a kapcsolatot, és szeretett volna a temetésre is kijönni, de erre semmi szükségünk nem lett volna 

– szögezte le Imre, majd azt is elmondta, hogy nincs nap, melyiken ne gondolna az elhunyt gyermekére.

– Hiszünk benne, hogy itt él velünk. Gergőnek három testvére maradt, akikkel rendszeresen beszélünk róla. A hamvai egy részét nem szórták szét a temetőben, hanem hazahoztuk. Most pedig mécses ég az emlékére.

közösség

további frisss

lap tetejére