Németországba csempészik a Hamász terroristáit - derült ki egy titkos jelentésből

• 2023. október 22., vasárnap •
Egyre nő az aggodalom, hogy a Hamász terrorszervezet tagjai beszivárognak Németországba.
Németországba csempészik a Hamász terroristáit - derült ki egy titkos jelentésből

Az utóbbi napok egyre erőszakosabb, Izrael elleni tiltakozásai nyomán nő az aggodalom a Hamász terroristáinak németországi támadásaitól. Berlinben csütörtökre virradóra 65 rendőr sérült meg az izraelellenes tüntetőkkel vívott utcai összecsapásokban. Az erőszakos tüntetők azt igérték,

Gázai övezetet csinálunk Berlinből, mindent felgyújtunk

- írja a ripost.hu.

A napokban 16 német szövetségi állam vezetői titokban a fenyegető  helyzet kezeléséről egyeztettek, derül ki az Állami Kancellária (CdS)  48 oldalas jegyzőkönyvéből. A Bild szerint a nem nyilvános dokumentum egyik  legfontosabb megállapítása, hogy Németország a Hamász terroristáinak menedékévé válhat. A lap úgy tudja, információk vannak arról, hogy a Hamászhoz tartozó vagy azzal szimpatizáló menekülteket Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül Németországba csempészhetik. A dokumentum kimondja: 

„Fontos elkerülni, hogy a Hamász terrorszervezet Izrael Állam  elleni támadása és a konfliktus esetleges kiterjedése miatt menekültáradat érje el  Európát. Megfelelő intézkedéseket kell hozni annak biztosítására is, hogy Németország és Európa ne váljon a Hamász tagjainak, szimpatizánsaik vagy a militáns palesztinok menedékévé.”

Olaf Scholz kancellár  bejelentette a Bundestagban, hogy betiltják a Muszlim Testvériséghez kötődő Hamász terrorszervezet és a Samidoun palesztin hálózat németországi működését, de az erről szóló rendelet még nem jelent meg. A Bundestag CDU/CSU parlamenti frakciójának helyettes vezetője, Andrea Lindholz a Bildnek azt mondta: elfogadhatalan Nancy Faeser belügyminiszter késlekedése. " A miniszter haladéktalanul adja ki a betiltásról szóló rendeletet, hogy jogi lépéseket lehessen tenni az erőszakkal fenyegetők ellen."

A német állam biztonságáért felelős Alkotmányvédelmi Hivatal szerint a Hamász mintegy 450 tagja Németországban „erőszakos tevékenységet  folytat Izrael ellen”. A terrorista csoport tevékenysége a propagandatevékenységtől a finanszírozásig vagy adománygyűjtő kampányokig terjed. Mindezek célja a Hamász megerősítése.

Stephan Kramer, a türingiai Alkotmányvédelmi Hivatal elnöke a Handelsblattban arra hívta fel a figyelmet, hogy Németországban a radikalizálódott Hamász-szimpatizánsok 

"már konkrét támadásokat hajthatnak végre zsidó és izraeli intézmények és zsidó emberek ellen."

Legutóbb szerda hajnalban egy zsidó közösségi épületre dobtak két Molotov-koktélt Berlinben.  Gideon Joffe, a Berlini Zsidó Hitközség elnöke ezt követően azt írta:

„85 évvel a Kristályéjszaka után új dimenzióba lépett a berlini utcákon zajló zsidóellenes erőszak. (...) A berlini zsidó intézmények fokozott védelme ellenére városunkban a zsidók már nem érzik magukat biztonságban.”  

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / AFP

közösség

további frisss

lap tetejére